Početna | O nama | Kontakt | Pristupnica | Podružnice

dragovoljci i veterani domovinskog rata

Sve aktivnosti

Sastanak u Ministarstvu unutarnjih poslova

U četvrtak, 13. studenoga 2008.g. u Ravnateljstvu policije održan je radni sastanak s predstavnicima Udruge Hrvatski policajac kojem su prisustvovali predsjednik Udruge Marijan Pilon, dopredsjednik Milan Bulaja i član Predsjedništva Jure Rotim. U ime Ravnateljstva policije sastanku su prisustvovali zamjenik glavnog ravnatelja policije Jakob Bukvić i načelnik Ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec.Teme sastanka bile su vezane uz zaštitu dostojanstva i časti policijskih službenika, a razgovaralo se o stanju u MUP-u i o mjerama za poboljšanje profesionalnog i psihosocijalnog statusa svih policijskih službenika. Udruga Hrvatski policajac naglasak je stavila na promjenama Zakona o policiji, a posebice Uredba o uvjetima za stjecanje zvanja , promaknuća i raspored na radna mjesta te o funkcionalnim oznakama radnih mjesta policijskih službenika koje pod hitno treba mijenjati jer po rečenim uredbama policijski službenik poštenim radom ne može napredovati.Također je naglašeno da policajac mora znati što ga čeka od pripravnika do mirovine kako bi bio što učinkovitiji na zadovoljstvo policije i građana RH.Također se razgovaralo o mirovinama policijskih službenika branitelja u sustavu MUP-a, te o dostojnoj minimalnoj mirovini nakon što je policijski službenik odradio staž po zakonu.Udruga Hrvatski policajac predala je 12 zahtjeva Ministarstvu Unutarnjih poslova vezano za poboljšanje statusa branitelja i svih ostalih policijskih službenika.O svim temama dogovorena je daljnja suradnja kako bi se riješila otvorena pitanja.


 

VUKOVAR JE LIJEPA NAŠA, VUKOVAR JE MOJA HRVATSKA

Udruga Hrvatski policajac organizirala je put u Vukovar 18.11.2008.g. na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.-2008.Članovi udruge Hrvatski policajac prisustvovali su prigodnom programu u dvorištu Opće bolnice u Vukovaru. Nakon toga su se pridružili –križnom putu-kolni sjećanja kroz ulice Vukovara te na dostojanstven i primjeren način odali počast svim sudionicima obrane Vukovara, poginulim i živim braniteljima Vukovara.Dolaskom kod Spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata Udruga je odala počast paljenjem svijeća i molitvom.Također predstavnici Udruge sudjelovali su na Svetoj misi za sve pokojne i nestale koju je predvodio msgs.dr.Marin Srakić , nadbiskup i metropolit đakovačko-osječki i predsjednik hrvatske biskupske konferencije. Put u Vukovar financiralo je Ministarstvo branitelja RH.


 

MINISTARSTVO BRANITELJA:

Dana 11.06.2008.g. u Ministarstvu obitelji ,branitelja i međugeneracijske solidarnosti u Zagrebu održan je sastanak Ravnatelja uprave za hrvatske branitelje Zoranom Komar i predstavnika Udruge Hrvatski policajac .Ravnatelju su izneseni problemi branitelja u policiji te je traženo da ministarstvo zaštiti čast i dostojanstvo policijskih službenika dragovoljaca i veterana Domovinskog rata.Sasastanku su prisustvovali predstavnici Udruge: Marijan Pilon predsjednik, Milan Bulaja dopredsjednik i Zvonko Jozić dopredsjednik.

Ravnatelj za branitelje Komar podržao je Udrugu Hrvatski policajac u pravednoj borbi hrvatskih branitelja za svoja prava.

Istom su uručeni zahtjevi Udruge Hrvatski policajac za zaštitom časti i dostojanstva policijskih službenika u sustavu MUP-a te prestanak pritiska na branitelje u policiji. Također u ostalim zahtjevima se traže hitne izmjene Zakona o hrvatskim braniteljima i Zakona o policiji kako bi se deblokiralo napredovanje branitelja u policiji te prestalo sa omalovažavanjem policijskih službenika dragovoljaca i veterana Domovinskog rata.

Udruga Hrvatski policajac predložila je ravnatelju Komaru da ministrica branitelja Jadranka Kosor imenuje posebnog savjetnika ili ravnatelja za branitelje iz MUP-a koji bi razumio i dobro poznavao probleme branitelja u policiji.MINISTARSTVO UNUTARNJIH POSLOVA:

Dana 27.06.2008.g. u Zagrebu u Ministarstvu unutarnjih poslova održan je sastanak sa Glavnim ravnateljem policije u MUP-u Marijanom Benko i načelnikom Odjela policije u MUP-u Markom Rašić kojima su predani zahtjevi Udruge Hrvatski policajac.Sastanku su prisustvovali predstavnici Udruge Jure Rotim,Zoran Šolić i Marijan Pilon.
 

Ministarstvo je izvješćeno o položaju policajaca branitelja iz Domovinskog rata te da se pod hitno promjeni sramotna Uredba o plaćama i činovima koja daje veliku moć načelnicima policijskih postaja i PU da odlučuju o ljudskim sudbinama policajaca a koju Uredbu najčešće neki bahati rukovoditelji zloupotrebljavaju i koriste za pritiske na hrvatske branitelje u policiji.Zajednički prosvjed predsjednika Udruge i Sindikalnog povjerenika SPH za Policijsku upravu Požeško-slavonske

Kako je već poznato tijekom ljeta 2008.g. na ispomoć Policijskoj upravi Dubrovačkoj kao i u druge PU na moru dolaze policijski službenici iz unutrašnjosti RH, kako bi turistička sezona protekla u sigurnosti turista i na zadovoljstvo građana RH. Najveći dio takvih policijskih službenika su hrvatski branitelji koji su se do sada dokazali u ratu i svojim radom u miru.

Dubrovnik je lijep grad koji posjećuju mnogi turisti i elita iz svijeta te je žalosno da se policijski službenici koji vode brigu o njihovoj sigurnosti, imaju na najmanju ruku mizeran smještaj koji nije dostojan njih sami i Dubrovnika kao grada poznatog diljem svijeta, a da dojam bude još gori u Dubrovnik na ispomoć dolaze policajci srpski agresori iz Podunavlja.

Zbog lošeg smještaja jedan dio policijskih službenika na ispomoći u Dubrovniku napustio je takav smještaj i našao drugi o svom trošku, na što je reagirao sindikalni povjerenik Sindikata policije Hrvatske za PU Požeško- slavonske.

U svezi gore rečenog, Predsjednik udruge i Povjerenik sindikata održali su sastanke u Dubrovniku sa Darinkom Iveković pročelnikom Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo grada Dubrovnika kojeg smo izvijestili o postojećem stanju.

Također je obavljen i razgovor sa Željkom Storeli , voditeljem za branitelje za grad Dubrovnik a u svezi policajaca-bivših pripadnika agresorske vojske koji se šalju u Dubrovnik iz Podunavlja.

 

 

 

  PRIMARYCONTENT
  • Be cautious michael kors purse about the mk watches anchors you place on stocks and shows mk handbags .
  • relogio michael kors is greater identified as michael kors crossbody has been a person of the extra michael kors mens watches profitable entrants in the trend planet.
  • A whole lot much more stunning bolsa michael kors excellent concepts cost mrelojes michael kors numerous quantity cellular quantities and bolsas michael kors.
  • 2014moncler
  • about us
  • email
  • Kate spade crossbody Michael kors handbag