Početna | O nama | Kontakt | Pristupnica | Podružnice

dragovoljci i veterani domovinskog rata

Sastanak u Ministarstvu unutarnjih poslova

sastanak u ministarstvu

U četvrtak, 13. studenoga 2008.g. u Ravnateljstvu policije održan je radni sastanak s predstavnicima Udruge Hrvatski policajac kojem su prisustvovali predsjednik Udruge Marijan Pilon, dopredsjednik Milan Bulaja i član Predsjedništva Jure Rotim. U ime Ravnateljstva policije sastanku su prisustvovali zamjenik glavnog ravnatelja policije Jakob Bukvić i načelnik Ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec.Teme sastanka bile su vezane uz zaštitu dostojanstva i časti policijskih službenika, a razgovaralo se o stanju u MUP-u i o mjerama za poboljšanje profesionalnog i psihosocijalnog statusa svih policijskih službenika. Udruga Hrvatski policajac naglasak je stavila na promjenama Zakona o policiji, a posebice Uredba o uvjetima za stjecanje zvanja , promaknuća i raspored na radna mjesta te o funkcionalnim oznakama radnih mjesta policijskih službenika koje pod hitno treba mijenjati jer po rečenim uredbama policijski službenik poštenim radom ne može napredovati.Također je naglašeno da policajac mora znati što ga čeka od pripravnika do mirovine kako bi bio što učinkovitiji na zadovoljstvo policije i građana RH.Također se razgovaralo o mirovinama policijskih službenika branitelja u sustavu MUP-a, te o dostojnoj minimalnoj mirovini nakon što je policijski službenik odradio staž po zakonu.Udruga Hrvatski policajac predala je 12 zahtjeva Ministarstvu Unutarnjih poslova vezano za poboljšanje statusa branitelja i svih ostalih policijskih službenika.O svim temama dogovorena je daljnja suradnja kako bi se riješila otvorena pitanja.


ZAHTJEVI UDRUGE HRVATSKI POLICAJAC PREMA     MINISTARSTVU UNUTARNJIH POSLOVA
   (uručeni na sastanku u MUP-u  dana 13.11.2008.g.)
 


1. Zaštita dostojanstva i časti policijskih službenika dragovoljaca i veterana
Domovinskog rata koji su još uvijek zaposleni u MUP-u, te da se prekine sa pritiscima na branitelje  i uspostavi suradnja sa MUP-a, osoba za kontakte za branitelje u MUP-u koja bi bila poveznica i sa Ministarstvom branitelja, te suradnja sa Udrugama u policiji proizašlim iz Domovinskog rata.
 

2. Promjena u Zakonu o policiji posebice Uredbe o plaćama
policijskih službenika i Uredbi ouvjetima za stjecanje zvanja ,promaknuća i raspored na radna mjesta te o funkcionalnim oznakama radnih mjesta policijskih službenika a   kako bi se povećala učinkovitost u policiji, te  da se konačno u MUP-u poštenim radom može napredovati u službi a ne samo odlukom neposrednog rukovoditelja .
Sadašnjim uredbama blokirano je napredovanje operativnog sastava policije a najbolji policajci ne dobivaju što su zaslužili dugogodišnjim radom. Moral za rad operativnog sastava u MUP-u je na nuli, a sustav je truli. (Također mnogi policajci su degradirani jer su činovi limitirani po radnim mjestima)  

3
. Javni natječaj unutar MUP-a, osim za Ravnatelja policije i za načelnike Policijskih uprava i postaja, te odabir za razne funkcije u PU i PP po iskustvu i rezultatima rada.
 

4.
Tražimo kadrovsku obnovu ministarstva i rješavanje otvorenih problema koji otežavaju rad sustava (riječi ministara), a posebice smjene rukovoditelja koji ponižavaju policajce kao da su građani drugog reda. Uvažavanje raznih prijedloga za rješavanje problema od  operativaca sa terena a ne samo administracije, a čime bi s povećala i učinkovitost policije. Suradnja rukovoditelja i policajaca, a ne kao dosad MI –VI .
 

5. Uvođenje psihologa u Policijske uprave,
ili psiholog u Općim Županjskim bolnicama za policiju kome bi se obratili  policajci koji su doživjeli stres na poslu ili pali u depresiju bilo zbog policijskog posla ili obiteljskih problema, a kod psihologa  bi ih mogao uputiti  i  nadležni rukovoditelj a ne da on razgovara sa policajcem koji je pod psihičkim stresom jer u većini slučajeva su neki rukovoditelji krivi za taj stres te ne mogu razgovarati sa policajcem jer čine stres još većim. (Nije dovoljna samo plaća, već se treba brinuti i o psihološkom stanju policajaca).
 

6. Mirovina dostojnu hrvatskog branitelja u policiji , dragovoljca i veterana Domovinskog
rata koji  odlazi u redovnu (prijevremenu) mirovinu nakon što je odradio radni staž po zakonu. Umirovljenje sa dva čina više od radnog čina.Najmanja mirovina hrvatskog branitelja u policiji ne bi smjela biti ispod prosječne plaće za Republiku Hrvatsku. Donesti Uredbu o minimalnoj mirovini hrvatskog branitelja u policiji. Propisati minimalnu mirovinu sa dragovoljačkim dodatkom ili  dodatkom provedenim u obrani domovine odmah po umirovljenju.
 

7. Deblokada napredovanja policijskih službenika u MUP-u dragovoljaca i veterana
Domovinskog rata, dragovoljci još uvijek nakon 18 g. sa najnižim činovima , hitna dodjela čina dragovoljcima sa najnižim činom.
 

8.Dodjela ratnih činova policijskim službenicima dragovoljcima  u Domovinskom ratu 1990-1991 g. koji su  još uvijek  u sustavu MUP-a,
a do sada nisu dobili ratni čin-bezuvjetno, bez administrativnih zapreka, po jednakim pravilima za sve, (ratni čin se ne može uvjetovati mirnodopskim napredovanjem već se ratni čin dodjeljuje na zvanje koje može preći i na prvi čin sa višom stručnom spremom ako je policijski službenik na radnom mjestu sa SSS, isto tako i sa VSS .Potrebita je Uredba o ratnim činovima.
 

9. Ukidanje privremenih rješenje i davanje trajnih rješenja
( privremenim rješenjima drži se policijski službenik u neizvjesnosti i sa njime se manipulira, tzv. rješenja - kada nekom smrkne drugom svane.
 

10. Aktiviranje svih činova za koje policijski službenici dragovoljci i veterani Domovinskog rata 1990-1995 imaju rješenje Policijskih uprava ili MUP-a, te izdavanje pripadajućih rješenja. 

 
11. Da se prava hrvatskih branitelja priznaju i djelatnim policijskim službenicima MUP-a pri umirovljenju (dragovoljački dodatak na prijevremenu mirovinu, izmjena članka. 14 Zakona o braniteljima). 

 
12.Izjednačavanje u pravima branitelja pripadnika temeljne policije sa braniteljima pripadnicima specijalne policije (specijalna policija i HV nastali od temeljne policije).

Ovi zahtjevi su minimum za dostojanstvo hrvatskih branitelja koji su još zaposleni u sustavu MUP-a a također i poticaj za rad svim ostalim policajcima, a od Ministarstva unutarnjih poslova  traži se suradnja sa Ministarstvom branitelja  poradi zajedničkog ostvarenja prava branitelja u MUP-u. 


 
  PRIMARYCONTENT
  • Be cautious michael kors purse about the mk watches anchors you place on stocks and shows mk handbags .
  • relogio michael kors is greater identified as michael kors crossbody has been a person of the extra michael kors mens watches profitable entrants in the trend planet.
  • A whole lot much more stunning bolsa michael kors excellent concepts cost mrelojes michael kors numerous quantity cellular quantities and bolsas michael kors.
  • 2014moncler
  • about us
  • email
  • Kate spade crossbody Michael kors handbag