Početna | O nama | Kontakt | Pristupnica | Podružnice

dragovoljci i veterani domovinskog rata

Javna tribina o domoljublju i dostojanstvu branitelja


Dana 07.prosinca 2009.g. u Požegi, dvorana Sv. Terezije Avilske sa početkom u 18,00 sati

održana je tribina o domoljublju i dostojanstvu branitelja u organizaciji Udruge Hrvatski policajac RH u suradnji sa Požeškom biskupijom.

 

Na početku tribine prisutnima se obratio predsjednik Udruge Marijan Pilon te pozdravio prisutnog biskupa Požeške biskupije mons.,dr Antuna Škvorčević i svećenike, branitelje i članove njihovih obitelji, članove Udruge Hrvatski policajac, predstavnike lokalnih vlasti Županije Požeško –slavonske i Policijske uprave Požeško-slavonske, predsjednike i predstavnike braniteljskih udruga Požeško slavonske Županije i okolnih Županija. Predsjednik udruge zahvalio se svima koji su pomogli da do tribine dođe a posebno na suradnji sa Požeškom biskupijom. Zahvaljeno je Ministarstvu Branitelja , obitelji i međugeneracijske solidarnosti na financijskoj potpori rečenom projektu i  Društvu Sv. Grgur-Požeškoj građanskoj straži na svečanom učestvovanju na tribini. Također predsjednik udruge je govorio i nekoliko riječi o stanju branitelja u RH, te podsjetio tko je bio agresor na RH i da je taj agresor nosio obilježja crvenu zvijezdu petokraku i četničke kokarde.

 

Prvi predavač na tribini je bio Benjamin Tolić koji se školovao  u Beču i Zagrebu gdje je završio studij filozofije i germanistike. Radio je kao profesor. Bio je  urednik u Leksikografskom zavodu M. Krleža u Zagrebu. Diplomat od 1993. do 2003.g. uz manji prekid. Bio je urednik Hrvatske izvještajne novinske agencije. Autor više knjiga o naciji i politici , a koji je  govorio domoljublju kroz povijest Hrvata i u Domovinskom  ratu  te se osvrnuo na neke aktualne događaje u Hrvatskoj kao poveznica sa povijesti Hrvata..

 

Nakon toga je govorio dr. Tomislav Ivančić  teolog i profesor na bogoslovnom fakultetu u Zagrebu, izdao 15 knjiga o duhovnoj obnovi, koji je govorio  o duhovnoj snazi i dostojanstvu branitelja te da branitelji nikada ništa nisu za sebe tražili osim da se cijeni njihova žrtva i dostojanstvo nesebičnog davanja u Dom .ratu.i stvaranju Republike Hrvatske .Također da se u medijima prenosi kriva slika o braniteljima koji su za nešto materijalno ratovali kada je istina da je u ratu osnovna snaga bila križ i krunica koju je osobno i dr Ivančićć darivao braniteljima a vjera i  domoljublje im je bila jedina snaga, a to dostojanstvo iz Domovinskog rata treba čuvati i danas.

 

Na  kraju se prisutnima obratio Požeški biskup mons. Dr. Antun Škvorčević te posjetio na  zajedništvo i nadolazeći najveći blagdan  Božić i vrijednosti koji iz toga proizlaze. Tribina je završena molitvom i pjevanjem svih prisutnih prigodne marijanske pjesme.

 

Tribini je prisustvovalo preko 400 osoba.

 

 

Doček članova i gostiju Doček članova i gostiju

 

Mnoštvo u dvorani Obraćanje prisutnima predsjednika udruge Marijana Pilona

 

Tribina Predavač: Benjamin Tolić

 

Predavač: Tomislav Ivančić Obraćanje biskupa

  PRIMARYCONTENT
  • Be cautious michael kors purse about the mk watches anchors you place on stocks and shows mk handbags .
  • relogio michael kors is greater identified as michael kors crossbody has been a person of the extra michael kors mens watches profitable entrants in the trend planet.
  • A whole lot much more stunning bolsa michael kors excellent concepts cost mrelojes michael kors numerous quantity cellular quantities and bolsas michael kors.
  • 2014moncler
  • about us
  • email
  • Kate spade crossbody Michael kors handbag