Početna | O nama | Kontakt | Pristupnica | Podružnice

dragovoljci i veterani domovinskog rata

OBILJEŽAVANJE PRVOG SUKOBA POLICIJE 1991.-2011.G.

OBILJEŽAVANJE PRVOG SUKOBA POLICIJE 1991.-2011.G.

 

 

 

 

Dana 30. lipnja 2011. god. Udruga Hrvatski policajac obilježila je dvatesetogodišnjicu prvog sukoba policije sa pobunjenim srbima 1991.g. u Kamenskoj, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća te molitvom za poginule hrvatske branitelje za slobodu Hrvatske.

 

Za slobodu i lijepu našu upravo su dali svoje živote hrabri hrvatski branitelji kako bi hrvatska i mi ovdje bili slobodni .Za tu slobodu dali su najviše –svoj život. Često Udruga Hrvatski policajac svoje skupove počinje upravo stihovima o slobodi ,O draga o slatka slobodo..,jer upravo za tu slobodu su se borili branitelji i dali svoj život,što je neprocjenjivo i vječito im moramo biti zahvalni.

Svoj život za opstojnost hrvatske države i za oslobođenje područja -ovdje Kamenske, Mijača i obranu Orljavca dali su hrvatski branitelji : Slavko Mindum, Nikica Mandušić, Mihovil Vojnić, Branko Terzić,Ivica Zovko,Igor Zalar,Dragan Jajić, Marko Garić, Jozo Jelić,Marko Martić i Damir Rukelj.

Hrabri hrvatski branitelji , hrvatski vitezovi kojih se moramo uvijek sjetiti i ugrađivati njihovo domoljublje i borbu za neovisnost Hrvatske RAVTSKE U NUDDUĆE GENERACIJE .hREVBATSKE u budućnost h ali i u budućnost i odgoj mladih generacija kako nam se povijest ne bi ponovila, naravno ona loša, jer se prebrzo zaboravlja borba za neovisnost hrvatske i žrtve koje je podnio Hrvatski narod.

Mi kažemo - Ne bojte se živjeti, kada se oni nisu bojali umrijeti-.

 

Za poginule hrvatske branitelje održana je Sveta misa u Orljavcu u Crkvi SV. Roka koju su služili župnik iz Skenderovaca sveč. S.Paveljak i fra Zlatko Papac počasni član Udruge.

 

Prije 20 god. Točnije 28.lipnja 1991.g.na području naselja Kamenske dogodio se prvi oružani sukob policije RH i pobunjenih Srba..Nakon što su pobunjeni Srbi napali policijsku ophodnju PP Požega nedaleko od mjesta Kamenska,sukob je završio međusobnom rafalnom paljbom u kojoj je jedna osoba poginula i više ranjeno na strani agresora dok su pripadnici PP Požega ostali neozlijeđeni, te Udruga Hrvatski policajac taj događaj slavi i kao pobjedu hrvatske policije .

 

Nakon Svete mise brojni branitelji i gosti ugošćeni su u Lovačkoj kući u Orljavcu na domjenku.

 

Obilježavanju su prisustvovali: savjetnik ministra Ministarstva branitelja Darko Beštek , zamjenik Župana Požeško-slavonske Županije Ferdinand Troha, načelnik općine Brastovac,Zdravko Mandić, izaslanik MUP-a i načelnik Policijske uprave Požeško-slavonske Nikola Janković,zapovjednik vojarne U Požegi Ivica Pejaković,Predstavnik Zajednica Udruga branitelja policije RH i Predsjednik Udruge branitelja policije Brodsko- posavske Županije Zvonko Ćulina sa suradnicima, te brojni članovi Udruge Hrvatski policajac ,branitelji, gosti, roditelji poginulih branitelja i dr.

 

Ustanovama koje su pružile pomoć u organiziranju obljetnicama iz Dom. rata Udruga Hrvatski policajac dodijelila je zahvalnice.

 

 

Udruga Hrvatski policajac zahvaljuje se svima koji su pomogli pri organiziranju rečene obljetnice.


  PRIMARYCONTENT
  • Be cautious michael kors purse about the mk watches anchors you place on stocks and shows mk handbags .
  • relogio michael kors is greater identified as michael kors crossbody has been a person of the extra michael kors mens watches profitable entrants in the trend planet.
  • A whole lot much more stunning bolsa michael kors excellent concepts cost mrelojes michael kors numerous quantity cellular quantities and bolsas michael kors.
  • 2014moncler
  • about us
  • email
  • Kate spade crossbody Michael kors handbag