Početna | O nama | Kontakt | Pristupnica | Podružnice

dragovoljci i veterani domovinskog rata

POLICIJA-TENK 1991-2011g.

 


OJ HRVATSKO U SRCU TE NOSIM,
TIH DEVEDESETIH KADA OBUKOH HRVATSKU ODORU  ,
A NA KAPU STAVIH HRVATSKI GRB  ,
SRCE MI JE ZAIGRALO,I DANAS KUCA ZA TEBE,
MOJU HRVATSKU ,MOJU LIJEPU NAŠU.

Obilježavanje dvadesetogodišnjice sukoba policije sa agresorskom JNA i zarobljavanje tenka 1991.g.-2011.g na području grada Kutjeva i općine Čaglin, 21. rujna. 2011.g. u organizaciji:  Udruge Hrvatski policajac,dragovoljci i veterani Domovinskog rata RH sa sjedištem u  Požegi.

U 16,45 sati na kod spomenika poginulim braniteljima u Čaglinu odana je počast hrvatskim braniteljima koji su dali živote za Lijepu našu polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, te molitvom.
U 17,00 sati u crkvi u Čaglinu održana je Sveta misa za poginule branitelje.
U 18,00 sati ispred Lovačkog doma u Bektežu održana je svečanost, jer je nedaleko u šumi  zarobljen tenk.Ispred doma se okupio velik broj sudionika događaja ,članova udruge i gostiju. U čast hrvatskim braniteljima koji su učestvovali u sukobu sa agresorskom JNA na današnji dan 1991.g.i zarobili tenk te proslavi pobjede hrvatske policije nad agresorskom JNA neka opali top . Tako je počela svečanost, te sa stihovima i himnom lijepom našom.

OJ HRVATSKO U SRCU TE NOSIM,
TIH DEVEDESETIH KADA OBUKOH HRVATSKU ODORU  ,
A NA KAPU STAVIH HRVATSKI GRB  ,
SRCE MI JE ZAIGRALO,I DANAS KUCA ZA TEBE,
MOJU HRVATSKU ,MOJU LIJEPU NAŠU.

Za sve poginule branitelje u Domovinskom ratu  te sa  prostora Kutjeva i Čaglina i sve domoljube koji su se borili za hrvatsku kroz povijest odana je počast minutom šutnje.
Neka im je laka hrvatska zemlja i vječna hvala i slava.
U počast poginulim braniteljima za Hrvatsku državu, opalio je top.

Kakva bi to proslava bila pobjede nad agresorskom  JNA  i zarobljavanje tenka-bez Vukovara  Vukovara koji je zaustavio srbočetničku JNA  i silu tenkova, transportera i ostali oruđa koja su napadala Vukovar,.zaustavio o spasio Hrvatsku . Iako je Vukovar pao zaustavio je i uništio bezbroj tenkova srbočetničke JNA.Zbog toga je hrvatska pobijedila, pobijedio je i Vukovar. Stoga poveznica ovog tenka sa Vukovarom- a zbog toga su proslavi prisustvovali predstavnici Udruge Umirovljenika MUP-a, vukovarskih branitelja domovinskog rata.

Za slobodu i lijepu našu  upravo su dali svoje živote  hrabri hrvatski branitelji kako bi  hrvatska i mi ovdje bili  slobodni .Za tu slobodu dali su najviše –svoj život.što je neprocjenjivo i vječito im moramo biti zahvalni.
Hrabri hrvatski branitelji , hrvatski  vitezovi kojih se moramo uvijek sjetiti i ugrađivati njihovo domoljublje i borbu za neovisnost Hrvatske  ali i u budućnost i odgoj mladih generacija kako nam se povijest ne bi ponovila, naravno ona loša, jer se prebrzo zaboravlja borba za neovisnost hrvatske i žrtve koje je podnio Hrvatski narod.

Što se dogodilo 21.rujna .1991.g. na području između Kutjeva i Čaglina današnjeg grada Kutjeva..Toga dana iz Vojarne u Našicama bježi tenk sa posadom i desetak pripadnika JNA i pobunjenih Srba,te su se kroz šumu uputili  prema ovom području Bekteža i Gradišta, sa nakanom da se pridruže istomišljenicima Srbima koji će im se pridružiti u pobuni i napadu na hrvatsku državu.Međutim, nakon vijesti PP Našice da se iz Našica jedan tenk uputio prema Požegi, patrola policijske Ispostave Kutjevo krenula je prema međi da sačeka oklopno vozilo Njihovo kretanje prati hrvatska policija sve do Gradišta Tamo je uslijedila zajednička akcija pripadnika specijalne jedinice policije kao udarne snage  ,aktivnog i pričuvnog sastava policije Kada su agresori primijetili policiju došlo je dio otvorene vatre i sukoba sa hrvatskom policijom.-specijalne policije kao udarnom snagom te temeljne te pričuvnim sastavom policije,te nakon toga bježe put Lončarskog visa.
Tom prilikom policija zarobljava Tenk.Pošto je u borbi bio onesposobljen tenk popravljaju ga i osposobljavaju djelatnici Šumarije Požega,te ga djelatnici Policije odvoze u Kutjevo.
U tenku je pronađeno 20 granata od 90 mm od kojih je 6 bilo pripremljeno za paljbu, mitreljez 12,7 mm i 1000 metaka protupancirni i zapaljivih zrna.Sve je doveženo do policijske ispostave Kutjevo.Kasnije tenk sa 123 brigadom HV učestvuje u oslobađanju područja Požeštine pod okupacijom neprijatelja a  kasnije i drugih dijelova Hrvatske.
Ova obljetnica je slavlje pobjede hrvatske policije nad agresorom JNA, istom onom koja je razarala Vukovar i druge hrvatske gradove. Stoga je poveznica ovog tenka sa Vukovarom koji je zaustavio agresorsku JNA i uništio velik broj tenkova i dr.oruđa,te je Hrvatska pobijedila. Ovo je i slavlje pobjede hrvatske policije  gdje je hrvatska policija pokazala da se može nositi sa pobunjenim Srbima 1991.g i srbčetničkom jugoarmijom.,

Skupu su se obratili ratni zapovjednici  iz 1991.
-Miljenko Crnjac ispred pripadnika specijalne jedinice policije 1991.
-Ivica Krmpotić, zapovjednik ratne Policijske postaje Kutjevo, 1991.
-Tomica Mrđenović  zapovjednik ratne Policijske ispostave Čaglin 1991.
-Predstavnici vukovarskih branitelja 1991.
Govorilo se o događajima iz devedesetih te jedinstvu branitelja.
Na kraju u čast vukovarskih branitelja i Republike Hrvatske opalio je top.

Pucanjem iz topa svečanost su uveličali pripadnici Povijesne postrojbe Trenkovi panduri.
iz Požege.
Također svojim prisustvom uveličali su svečanost Povijesna postrojba Požeška građanska straža-Društvo Sv. Grgur.Poslije skupa za sve prisutne upriličen je domjenak.
-------------------------------------------------------------------------------
Skupu su  još prisustvovali(neki se od njih i obratili skupu) :

-    Marijan Smernić –Zajednica Udruga Hrvatskih branitelja Do.rata policije Republike Hrvatske
-    Braniteljske udruge –koordinacije udruga Požeško-slavonske Županije,HVIDR-a i dr.
-    Požeško-slavonska Županija-Marijan Aladrović sa dva zamjenika
-    Zamjenik Načelnika grada Kutjeva  Tomislav Crnac
-    Načelnik općine Čaglin gsp. Đurina.
-    Predstavnici Policijske uprave i izaslanstva MUP-a.
-    Predstavnici iz Vojarne u Požegi,
-    Predstavnici braniteljskih udruga iz Sisačko-moslavačke Županije,Osječko-Baranjske županije , Virovitičko-podravske Županije,Vukovarsko- srijemske županije ,Branitelji Daruvara 1991, Udruga Domobrana i dr.


-    Još je bilo riječi na skupu :
-    Svjedoci smo da se još uvijek uhićuju hrvatski branitelji a zadnji slučaj je Tomislav Merčep, Đuro Brodarac,  koji je i umro u zatvoru , ne srpskom zatvoru već hrvatskom, da tragedija bude još veća , a Srbija optužuje još ratnog ministra policije Vekića i dr.Povijest   se ponavlja agresor optužuje žrtvu, a mi branitelji moramo govoriti istinu o Domovinskom ratu o hrabroj borbi hrvatskih ljudi za slobodu jer sada žele obezvređivanjem domovinskog rata tiho ubijati hrvatske branitelje . Mi to ne smijemo dozvoliti.Za nas su Ante Gotovina , Tomislav Markač, i dr. heroji bez ikakve mrlje u svojoj borbi za hrvatsku , čisti i hrabri domoljubi koji su braneći Hrvatsku otjerali agresora.
.  PRIMARYCONTENT
  • Be cautious michael kors purse about the mk watches anchors you place on stocks and shows mk handbags .
  • relogio michael kors is greater identified as michael kors crossbody has been a person of the extra michael kors mens watches profitable entrants in the trend planet.
  • A whole lot much more stunning bolsa michael kors excellent concepts cost mrelojes michael kors numerous quantity cellular quantities and bolsas michael kors.
  • 2014moncler
  • about us
  • email
  • Kate spade crossbody Michael kors handbag