Početna | O nama | Kontakt | Pristupnica | Podružnice

dragovoljci i veterani domovinskog rata

Prosvjed

PROSVJED POLICIJSKIH SLUŽBENIKA U ZAGREBU

U organizaciji Sindikata policije Hrvatske dana 20.10.2011.g. održan je prosvjed policajaca poradi sporne Uredbe o plaćama policijskih službenika.Prosvjed je podržala i Udruga Hrvatski policajac  koja je ministru prije prosvjeda  poslala dopis.Kao podrška prosvjedu u Zagrebu je ispred udruge Hrvatski policajac  prisustvovao Predsjednik Udruge Marijan Pilon.

MINISTARSTVO UNUTARNJIH POSLOVA RH
N/R MINISTRU TOMISLAVU KARAMARKO

PREDMET: UREDBA O PLAĆAMA POLICIJSKIH SLUŽBENIKA
-priopćenje , dostavlja se:
Poštovani:
Kako je još uvijek velik broj hrvatskih branitelja u sustavu MUP-a, a ova uredba se odnosi  na njih kao i na sve policijske službenike morali smo reagirati na prijedlog nove Uredbe.
.
Prijedlog Uredbe o plaćama policijskih službenika sadrži i popis radnih mjesta njih oko 900, a za primjer francusko ministarstvo ima oko 250 vrsta raznih mjesta. Odkuda kod nas toliko puno, pa iz čistog razloga  jer je operativni sastav policije stao vjerojatno u 5 % tih radnih mjesta.Ostalo govori o policijskoj logistici, tako da naslov uredbe nije adekvatan , a osnovna djelatnost je zanemarena.Stvaraju se policajci samo na papiru, a tko će raditi na cesti stvarne policijske poslove.Smanjuju se koeficijenti onima koji najviše rade i doživljavaju najveće stresove u policijskom poslu.
Policijski službenici koji su nositelji poslova  zaštite života, imovine i  prava, višak su u ovoj uredbi a koeficijenti njihovih radnih mjesta su skandalozni što uopće nije za komentiranje.

Da zaključimo, Uredba o plaćama policijskih službenika još je jedan veliki promašaj, pomak unazad, a ne kako smo svi željeli naprijed.Uredba je proizvod lobija u MUP-u, kao i prethodna čija je izmjena bila posljedica kaznenog djela( dio uredbe promijenila tajnica) pa se vjerojatno od ovog ministarstva niti ne očekuje ništa više.
Gospodine ministre, na početku svog mandata najavili ste kadrovsku obnovu ministarstva i pomak naprijed .Ne znamo što se sa obećanjima dogodilo ali kadrovske obnove nije bilo, te mladi školovani kadrovi ne mogu doći do izražaja .Primjer je i novi Zakon o policiji koji prednost daje samo starom kadru iz bivšeg sistema, naravno oni i kreiraju nove zakone i uredbe koji su katastrofalni.Gospodine ministre probudite se dok Vam mandat ne istekne.!

S poštovanjem,
U Požegi, 18.10.2011.g.  PRIMARYCONTENT
  • Be cautious michael kors purse about the mk watches anchors you place on stocks and shows mk handbags .
  • relogio michael kors is greater identified as michael kors crossbody has been a person of the extra michael kors mens watches profitable entrants in the trend planet.
  • A whole lot much more stunning bolsa michael kors excellent concepts cost mrelojes michael kors numerous quantity cellular quantities and bolsas michael kors.
  • 2014moncler
  • about us
  • email
  • Kate spade crossbody Michael kors handbag