Početna | O nama | Kontakt | Pristupnica | Podružnice

dragovoljci i veterani domovinskog rata

Agresori ponovo u Dubrovniku
Komentar na slanje agresorskih policajaca iz Podunavlja u Dubrovnik i loš smještaj policijskih službenika na ispomoći u Dubrovniku

Kako je već poznato tijekom ljeta 2008.g. na ispomoć Policijskoj upravi Dubrovačkoj kao i u druge PU na moru dolaze policijski službenici iz unutrašnjosti RH, kako bi turistička sezona protekla u sigurnosti turista i na zadovoljstvo građana RH. Najveći dio takvih policijskih službenika su hrvatski branitelji koji su se do sada dokazali u ratu i svojim radom u miru.

Kako bi policijski službenici sa osmjehom obavljali dužnosti i bili učinkoviti u sigurnosti turista moraju biti zadovoljni svojim smještajem i odnosom u novoj sredini prema njima. Nažalost odnos prema policijskim službenicima nije bio dostojanstven, također niti smještaj policijskih službenika.

Dubrovnik je lijep grad koji posjećuju mnogi turisti i elita iz svijeta te je žalosno da se policijski službenici koji vode brigu o njihovoj sigurnosti, imaju na najmanju ruku mizeran smještaj koji nije dostojan njih sami i Dubrovnika kao grada poznatog diljem svijeta, a da dojam bude još gori u Dubrovnik na ispomoć dolaze policajci srpski agresori iz Podunavlja.

Iz novinskih članka: »Pomilovani arkanovac iz Tovarnika terorizira kolege.

Bivši Arkanov policajac Mirko Dragun iz Tovarnika ovo je ljeto radio kao ispomoć na aerodromskoj policiji u Čilipima, a svojim je ponašanjem provocirao kolege i nikad se nije propustio pohvaliti kako se u ratu borio na drugoj strani…»

Tjednik Dubrovački list donio je priču dubrovačkih policajaca kojima je nepojmljivo da je to trajalo mjesec dana a nitko nije reagirao…

«Poprilična bura digla se u Australiji nakon što je objavljeno da je tamošnja policija kao pomoć obitelji Lapthorne u potrazi za nestalom 21-godišnjom Britt u Dubrovnik poslala detektiva koji je –srpski nacionalist. Iako je riječ o iskusnom policajcu , australski mediji , ali i visoki izvori iz policije postavili su pitanje je li pametno u Hrvatsku, nakon rata , slati baš Marka Dokmanovića, čije je politički i nacionalistički angažman nespojiv sa policijski poslom već bio predmet unutarnjih kontrola australske federalne policije…»

Policija bez komentara : »Glasnogovornik Policijske uprave Dubrovačko -neretvanske kazao je kao ne može komentirati bilo što u vezi sa slučajem policajca Mirka Draguna i dr.».

Ne znamo što je posao glasnogovornika ako ne može glasno govoriti i pustiti svoj glas kako bi izvijestio javnost o činjeničnom stanju vezano za rečene događaje, koji su povrijedili Dubrovačke branitelje i branitelje uopće u Hrvatskoj.

Čemu tajnovitost i bojaznost reći što se događa u hrvatskoj policiji u koju su primljeni Arkanovi četnici iz Podunavlja koji dolaze u Dubrovnik u hrvatskoj odori kako bi se rugali hrvatskim braniteljima- kako su opet došli porobiti Dubrovnik. Ovaj put su ušli u Dubrovnik, u odori hrvatskog policajca a ne u četničkoj-nezamislivo. Takvim policajcima nije mjesto niti u policijskim postajama kojima pripadaju u Podunavlju a posebice im nije mjesto u ponosnom hrvatskom gradu Dubrovniku koji se baš od takvih agresora branio u Domovinskom ratu.

Dok su u Hrvatsku policiju primani srpski agresori, hrvatski branitelji dobivali su otkaze. Stanje koje nije zabilježeno u niti jednoj policiji svijeta, ali zato u Hrvatskoj policiji sve može.

Neki kažu visoka politika, tu se ništa ne može. Erdutski sporazum. Erdutski sporazum?

Kako je poznato policajci agresori srpske nacionalnosti primljeni su u službu MUP-a po «Erdutskom sporazumu» kako bi radili na bivšem ratnom području Podunavlja a ne drugdje u Hrvatskoj , jer nisu primljeni u MUP- po zakonima RH, pa je logično da ne mogu raditi van rečenog područja.

Udruga Hrvatski policajac ogorčena je takvim odnosom policajaca-bivši pripadnika agresorske vojske koji u nijednoj državi svijeta ne bi bili primljeni u policiju a kad se to već dogodilo, u Hrvatskoj državi, trebali bi biti profesionalni a ne se još hvaliti pripadnosti agresoru i ponižavati časne hrvatske branitelje u Dubrovniku i R. Hrvatskoj.

Nadamo se da iduću turističku sezonu nećemo više zateći policajce agresorske vojske na moru kako se podsmijavaju policajcima i građanima RH, te da će glasnogovornici obavljati svoj posao i pravodobno izvješćivati javnost o problemima sa kojima se susreću policajci, te reagirati na slanja srpskih nacionalista ma odakle god oni dolazili iz Hrvatske ili inozemstva. Šutnjom i nereagiranjem problemi se ne rješavaju već samo produbljavaju na štetu policije ali i svih građana RH.

Također se nadamo, kako će se preispitati ratni put agresorskih policajaca u srpskoj vojsci jer se ne mogu opraštati zločini i pripadnost zločinačkoj postrojbi arkanovih ubojica , a pritom biti zaposlen u policiji RH.

Zbog lošeg smještaja jedan dio policijskih službenika na ispomoći u Dubrovniku napustio je takav smještaj i našao drugi o svom trošku, na što je reagirao sindikalni povjerenik Sindikata policije Hrvatske za PU Požeško- slavonske. Provjerom u Turističkoj zajednici grada Dubrovnika povjerenik je utvrdio da je privatni iznajmljivač iz Dubrovnika plaćao paušal za dvije osobe, a sa ukupno 4 ležaja. Po izjavama policijskih službenika navedeni je pružao smještaj za 8 policajaca, što je potvrdio i pročelnik Upravnog Odjela za gospodarstvo grada Dubrovnika. Iz navedenog proizlazi da su mnogi propustili odraditi odgovorno svoj posao, te je iz toga razloga Sindikalni povjerenik izvijestio Državni inspektorat kao i druge institucije MUP-a RH.

 

U svezi gore rečenog, Predsjednik udruge i Povjerenik sindikata održali su sastanke u Dubrovniku sa Darinkom Iveković pročelnikom Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo grada Dubrovnika kojeg smo izvijestili o postojećem stanju.

Također je obavljen i razgovor sa Željkom Storeli , voditeljem za branitelje za grad Dubrovnik a u svezi policajaca-bivših pripadnika agresorske vojske.

 

UDRUGA

  PRIMARYCONTENT
  • Be cautious michael kors purse about the mk watches anchors you place on stocks and shows mk handbags .
  • relogio michael kors is greater identified as michael kors crossbody has been a person of the extra michael kors mens watches profitable entrants in the trend planet.
  • A whole lot much more stunning bolsa michael kors excellent concepts cost mrelojes michael kors numerous quantity cellular quantities and bolsas michael kors.
  • 2014moncler
  • about us
  • email
  • Kate spade crossbody Michael kors handbag