Početna | O nama | Kontakt | Pristupnica | Podružnice

dragovoljci i veterani domovinskog rata

Blokada napredovanja braniteljima u policijskoj službi.

Zbog svega toga Udruga Hrvatski policajac diže svoj glas.-Godinama trpimo i šutimo i svjesni smo da preko noći ne možemo promijeniti svijet i tvrd sustav u MUP-u ali da možemo dići svoj glas, glas hrvatskih branitelja u policiji koji izlaze iz sjene i žele reći i zakonodavcima i zajednici da postoje branitelji u policiji koji su bili na braniku domovine i profesionalno i marljivo radili u miru a narušeno im je dostojanstvo i obezvrijeđen rad . Svako napredovanje hrvatskih branitelja u policiji je blokirano Uredbom o plaćama ,Uredbom o uvjetima za stjecanje zvanja,promaknučća i rasporedna radna mjesta te o funkcionalnim oznakama radnih mjesta policijskih službenika.Također i bahatošću nekih rukovoditelja koje ne zanima niti rat niti pošten rad već samo moć koju ispoljavaju krojeći sudbine policajaca i ponižavajući hrvatskog branitelja u policiji.

PRIMJER 1:Hrvatski branitelj –dragovoljac koji je branio zemlju od 1990 /1991-i marljivo radio u miru još uvijek ima primjera da neki od njih imaju čin –policajac .Najmanji čin u sustavu koji se automatski dobiva nakon završetka pripravničkog staža, što je nedopustivo i totalno nakaradno, a u isto vrijeme ti policajci rade odgovorne poslove za koje je po Zakonu o policiji predviđen veći čin i plaća. Mladi policajci koji su završili pripravnički, imaju čin policajca a hrvatski branitelj koji je proveo 17-18 g. u policiji u ratu i miru i dalje ima čin policajca. Zar to nije svjesno i namjerno omalovažavanje hrvatskog branitelja.

PRIMJER 2: Blokada napredovanja branitelja u policiji očituje se i u tome da policajci koji su napredovali svojim radom ne mogu dobiti pripadajući čin za koji su položili ispit ili su dobili rješenje PU ili MUP-a. Načelnici policijskih uprava i policijskih postaja sve stopiraju i daju činove i skidaju činove kako se njima prohtije a ne kako je zakonom određeno, a za to im daje široke ruke Uredba o uvjetima za stjecanje zvanja,promaknuća i raspored na radna mjestate o funkcionalnim oznakama radnih mjesta policijskih službenika(NN br.12/2000) gdje je zaprečeno svako napredovanje osim ako to dopusti načelnik PP ili PU koji postavlja službenike na radna mjesta i skida ih sa istih kada mu se god prohtje. Zakon je u drugom planu Zakon o policiji koji kaže da nakon polaganja čina ili rješenja PU i MUP-a policajac dobiva pripadajući čin i plaću. Takvog zakona se do sada nadležni rukovoditelji nisu pridržavali, jer je uredbe su jače od zakona što je sramotno i nedopustivo.

PRIMJER 3 :Ministarstvo je dijelilo 2005.g. ratne činove pripadnicima Specijalne jedinice policije i dogodile su se čudne stvari .Pod istim uvjetima policajac koji je prošao rat jedan dobiva ratni čin a drugi ne, poradi raznih administrativnih zapreka te se tom prilikom pričinjava velika šteta mnogi policijskim službenicima braniteljima. Ako jedan i drugi službenik ispunjavaju ratne uvjete onda isto trebaju dobiti ratni čin bez mirnodopskih uvjetovanja ,bez administrativnih zapreka u miru, a također i temeljna policija. Određeni činovi ne donose samo materijalnu dobit već i ponos i zadovoljstvo postignutim dostignućima u ratu i miru.Također velika većina gore rečenih policajaca specijalne policije koji su i dobili čin nikada im nije aktiviran što je apsurd, i čemu onda služe unapređenja.

Primjer 4:Policijski službenici koji se premještaju iz jedne uprave u drugu bivaju degradirani (ili u svojoj Pu premještajem na druga razna mjesta ili iz neki drugi razloga ) tako što im u većini slučajeva dodjeli radno mjesto sa manjim činom te gube stečena prava i ono što su dugogodišnjim radom stjecali. Činovi ne mogu kao do sada biti limitirani po radnim mjestima već policijski službenik ,ukoliko je raspoređen na mjesto koje zahtjeva manji čin od zvanja koje posjeduje, ne može svoj do sada stečeni čin i plaći izgubiti jer je to stečeno godinama rada i staža.

Također policijski službenici branitelji koji su završili višu ili visoku spremu blokirani su u napredovanju i stavljaju se na nižerazredne funkcije dok su više funkcije i radna mjesta određena za » podobne « .

Iz rečenog se zaključuje da se braneći zemlju i radeći marljivo u miru ne može napredovati u policiji već samo ako to odluči lokalni moćnik-načelnik Policijske postaje ili načelnik PU.

U Zakonu o policiji i u Zakonu o hrvatskim braniteljima potrebne su hine izmjene kao bi i branitelji u policiji časno kako su branili domovinu i časno radili u miru na zadovoljstvo građana i policije, a kada se steknu uvjeti i otišli u dostojnu mirovinu.

  PRIMARYCONTENT
  • Be cautious michael kors purse about the mk watches anchors you place on stocks and shows mk handbags .
  • relogio michael kors is greater identified as michael kors crossbody has been a person of the extra michael kors mens watches profitable entrants in the trend planet.
  • A whole lot much more stunning bolsa michael kors excellent concepts cost mrelojes michael kors numerous quantity cellular quantities and bolsas michael kors.
  • 2014moncler
  • about us
  • email
  • Kate spade crossbody Michael kors handbag