Početna | O nama | Kontakt | Pristupnica | Podružnice

dragovoljci i veterani domovinskog rata

"Projekt Glavni ravnatelj"

Naše zanimanje pobuđuje izbor Glavnog ravnatelja policije:

Kao Udruga prije samo nekoliko tjedana obratili smo se ministru Berislavu Rončević sa pismom u kojem smo podržali natječaj za izbor Glavnog ravnatelja policije i predložili da se demokratizacija MUP-a nastavi proglašenjem natječaja za načelnike policijskih uprava i policijskih postaja. Podržali smo natječaj za izbor ravnatelja policije, jasno sa željom da se prijavi što više kandidata ne dvojeći da u takvoj natjecateljskoj utakmici bivši ravnatelj ne bi imao nikakve šanse. Ishod Vam je poznat , samo dva kandidata iz jednostavnog razloga što je već unaprijed politika odlučila tko je stručan.

Nakon kratkog vremena « najbolji » mora otići a oni koji su ga najboljim proglasili kliču imamo stručnu osobu.

S obzirom na poruku koja je poslana vezano za ravnatelja policije na novom natječaju biti će samo jedan kandidat. Trebamo vjerovati da oni koji su prije samo nekoliko tjedana pogriješili neće pogriješiti ponovo.

Ne čudi nas što neki u kvalificiranju VD Glavnog ravnatelja Vladimira Faber iznose pohvale ali zaboravljaju da se radi o ministarstvu koje se kao i neka druga nije reformiralo te je informacija o njihovom radu premalo. U tom pogledu želimo samo ponoviti da je policija temeljem zakona javna služba. Ono što nas je «izazvalo» na reakciju je prešutno prelaženje preko činjenice da će u ovom kao i u prvom natječaju izostati natjecanje. Jedna tekovina demokratskog društva ponovno je izrugana od strane politike i to samo nekoliko tjedana nakon akcije «Indeks» koja je navodno trebala poslati poruku da se isplati učiti i raditi. Odgovorno tvrdimo kada bi se stvorili uvjeti za natjecanje i kada bi na tom natječaju stručnost pobijedila, prijavio bi se veći broj osoba za natječaj. U MUP-u sada postoji bar stotinjak osoba koje su sposobni biti dobri ravnatelji policije a barem polovicu spremnih da izađu na natječaj .Gospodin Faber nije bio kandidat na prošlom natječaju. Njegova je poznata izjava, da je vodio nekoliko projekta koji nisu prihvaćeni u MUP-u.U međuvremenu je došao u pitanje  i četvrti( Policija u zajednici-neprihvaćen od  rukovoditelja u većini policijskih uprava). Projekt «Glavni ravnatelj» slijedi, te mu želimo uspjeh. Ne dvojimo da će u početku kao i u prijašnjim projektima uspjeha biti, ali kasnije su se svi dosadašnji urušili. Poradi jednostavnog razloga jer su odrađeni samo u naslovu i medijima a nisu provedene promjene u kadrovima po PU i PP i promjene Zakonu o policiji, promjena Uredbi o plaćama policijskih službenika i Uredbi o uvjetima za stjecanje zvanja ,promaknuća i raspored na radna mjesta te o funkcionalnim oznakama radnih mjesta policijskih službenika, a kako bi se povećala učinkovitost u policiji. Sadašnjim uredbama blokirano je napredovanje operativnog sastav policije a najbolji policajci ne dobivaju što su zaslužili dugogodišnjim radom. Moral za rad operativnog sastava u MUP-u je na nuli, a sustav je truli.

Već godinama koja god vlast bila političko kadroviranje nastavlja. Jedna politička opcija 2001.g.razbila je braniteljsko biće u policiji i krivom sistematizacijom otjerala mnoge dobre policajce iz MUP-a. Druga politička opcija 2005.g.od policajaca je napravila bolesne osobe(PTSP) te još dodatno otjerala policajce iz sustava. Štete koje su takvim postupcima učinjene u MUP-u. su stotine milijuna kuna, a sigurnost se pogoršala.Za takve krive reorganizacije u MUP-u nitko nije odgovarao. Što sad učiniti sa policajcima?

Rješenje je jednostavno, manje policije u uredima, više vani na terenu operativnog sastava kojima treba povećati plaće i dozvoliti da svojim radom napreduju .Samo tako ćemo povećati učinkovitost policije na zadovoljstvo građana RH, a o sustavu moraju govoriti stručnjaci kojih u MUP-u ima ali ne dolaze do izražaja.

Gospodinu Faber želimo uspjeh i podržavamo ga u reformi policije, ali ne kao dosada da se dogode kozmetičke promjene.Također niti da strukture u policiji budu još kruće što se odnosa prema policajcima tiče, već suradnja rukovoditelja sa policajcima.a policije sa građanima.Krutost i udar treba okrenuti protiv kriminala u RH. Do sada su policajci bili samo broj, a rukovoditelji bogovi koji ništa policajce ne pitaju i nikome ne odgovaraju .

Samo u smjeru potpune reorganizacije MUP-a odozgo do dolje postići će se veća učinkovitost i kvalitetniji rad. U tom smjeru Udruga Hrvatski policajac podržava promjene u MUP-u.

 

UDRUGA

  PRIMARYCONTENT
  • Be cautious michael kors purse about the mk watches anchors you place on stocks and shows mk handbags .
  • relogio michael kors is greater identified as michael kors crossbody has been a person of the extra michael kors mens watches profitable entrants in the trend planet.
  • A whole lot much more stunning bolsa michael kors excellent concepts cost mrelojes michael kors numerous quantity cellular quantities and bolsas michael kors.
  • 2014moncler
  • about us
  • email
  • Kate spade crossbody Michael kors handbag