Početna | O nama | Kontakt | Pristupnica | Podružnice

dragovoljci i veterani domovinskog rata

INFORMACIJE - DEZINFORMACIJE


       Već više od 10 godina u MUP-u se priča o promjenama koje će konačno reformirati MUP- a u javnu ustanovu a policajci dobiti što ih sljeduje godinama njihovog rada, te promijene Zakona o policiji i druge promjene zakona za veću učinkovitost policije a na  dobrobit građana RH.Godinama dolaze informacije iz ministarstava da će branitelji u sustavu MUP-a kao i ostali policajci poštenim i pravednim zakonima dobiti ono što godinama očekuju, pa priče kolaju među policajcima i priča se i priča se, i onda se ništa ne dogodi, i tako nas godinama u nedogled  pune informacijama –dezinformacijama.U svim dosadašnjim promjenama i sistematizacijama u policiji od 1995. do sada policajci branitelji uvijek su ostali obezvrijeđeni i u većini slučajeva degradirani za ono što su svojim radom i zalaganjem zaslužili u ratu i miru a sustav je i dalje ostao ne promijenjen, tvrd,  i nepoticajan za rad i za sve ostale policajce.Ne dočekavši te dobre informacije i zakone da  se pretoče u djela, mnogi dobri policajci iz razno raznih razloga napuštaju sustav MUP-a , na ovaj ili onaj način, a MUP je sve tvrđi i sve truliji iako je umotan u papir od sjajnog zlata i statistički sve štima i stanje je super odlično(na konferencijama za novinare) a stvarnost je sasvim nešto drugo. Na temeljima takvih lažni nada mnogi branitelji u policiji nisu dočekali promjene u MUP-u. Napustili su sustav razočarani i potišteni govoreći da se za ovakvu državu i za ovakav sustav nisu borili. Nažalost tako je, hrvatski policajci 1990. donijeli su demokratske promjene, stvarali i branili Hrvatsku državu. Kada je završio rat marljivo i pošteno su radili u miru ali su ih određeni centri moći u MUP-u i po PU  obezvrijedili, ne priznajući im čast i dostojanstvo učestvovanja u Domovinskom ratu niti poštene rezultate rada u miru.Oni policajci branitelji koji nisu napustili sustav još uvijek očekuju i nadaju se promjenama.

-NADA ZADNJA UMIRE-.

Iscrpljeni i izmučeni stalnim pritiscima unutar MUP-a, te ne poštivanjem njihovog sudjelovanja u Domovinskom ratu i rada u miru mnogi su zbog takvog stresa pali u depresiju te dignuli ruku na sebe, razorene obitelji, prometne nesreće policajaca poradi manjka koncentracije, disciplinski sudovi i dr., a MUP- gleda i ništa ne čini .Čini- stalno dostavlja razne informacije o promjenama koje će konačno poštivati branitelje u  policiji i rad policajaca na cesti, a zapravo kupuju vrijeme i šalju informacije –dezinformacije. U MUP-u spominju da su počele reforme sustava kroz dugoročne i kratkoročne mjere i da su promijenili 40 rukovoditelja, još jedna informacija –dezinformacija. Nikoga nisu promijenili jer nitko za svoj krivi rad nije odgovarao samo su zarotirani u krug, a u stvari promjene u sustavu se nisu dogodile, već ide sve po starom i ustaljenom sustavu. Poznajemo mnoge loše rukovoditelje ali nismo čuli da su zamijenjeni  -veća je vjerojatnost da su nagrađeni. Mnogi rukovoditelji nisu došli na položaje zbog svoga rada te poštivanja od policajaca, već zbog toga jer su ih odredili centri moći u MUP-u ili PU.Ministarstvo unutarnjih poslova u dopisu svim policijskim upravama spominje Zakon o policiji ili u buduće Zakon o policijskoj službi koji će propisati temeljne odredbe specifičnosti policijske službe u smislu radno pravnog statusa , zvanja i stjecanja zvanja ,promaknuća o ostala statusna pitanja, te prava i obveze policijskih službenika . Prijedlog takvog zakona i uredbi još nije pročitao niti jedan policijski službenik. Nadamo se da su prijedlozi u izradi i da će prije njihovih izglasavanja u Saboru i Vladi policajci pročitati što se to nalazi u prijedlozima budućih zakona. Policijski službenici budu upoznati kada  zakon ili uredba već budu na snazi a onda je svaka promjena borba sa vjetrenjačama.  Udruga Hrvatski policajac podržava najavljene promjene u sustavu MUP-a, ali dali ima snage i volje od načelnika  PU i PP da se promjene dogode, jer administracija u policiji je toliko snažna da odbija bilo kakve promjene. Načelnici se do sada   nisu  izjašnjavali za promjene(javno da-deklarativno, a u zbilji ništa) već su se slijepo držali Uredbi koje koče svaki napredak a daju načelnicima PU i PP bezgranične moći da rade što god hoće. Bez odgovornosti ikome. Vrijeme je za promjene, nadamo se da će biti snage da se dio sustava promjeni jer do sada to nije bilo moguće. Nas branitelje u policiji ali i sve druge policijske službenike sustav je izigrao više puta, nadamo se da se to opet neće dogoditi, i da informacije koje MUP šalje policajcima više neće biti dezinformacije…   

  PRIMARYCONTENT
  • Be cautious michael kors purse about the mk watches anchors you place on stocks and shows mk handbags .
  • relogio michael kors is greater identified as michael kors crossbody has been a person of the extra michael kors mens watches profitable entrants in the trend planet.
  • A whole lot much more stunning bolsa michael kors excellent concepts cost mrelojes michael kors numerous quantity cellular quantities and bolsas michael kors.
  • 2014moncler
  • about us
  • email
  • Kate spade crossbody Michael kors handbag