Početna | O nama | Kontakt | Pristupnica | Podružnice

dragovoljci i veterani domovinskog rata

Svi komentari


INFORMACIJE - DEZINFORMACIJE


       Već više od 10 godina u MUP-u se priča o promjenama koje će konačno reformirati MUP- a u javnu ustanovu a policajci dobiti što ih sljeduje godinama njihovog rada, te promijene Zakona o policiji i druge promjene zakona za veću učinkovitost policije a na  dobrobit građana RH.Godinama dolaze informacije iz ministarstava da će branitelji u sustavu MUP-a kao i ostali policajci poštenim i pravednim zakonima dobiti ono što godinama očekuju, pa priče kolaju među policajcima i priča se i priča se, i onda se ništa ne dogodi, i tako nas godinama u nedogled  pune informacijama –dezinformacijama.U svim dosadašnjim promjenama i sistematizacijama u policiji od 1995. do sada policajci branitelji uvijek su ostali obezvrijeđeni i u većini slučajeva degradirani za ono što su svojim radom i zalaganjem zaslužili u ratu i miru a sustav je i dalje ostao ne promijenjen, tvrd,  i nepoticajan za rad i za sve ostale policajce.Ne dočekavši te dobre informacije i zakone da  se pretoče u djela, mnogi dobri policajci iz razno raznih razloga napuštaju sustav MUP-a , na ovaj ili onaj način, a MUP je sve tvrđi i sve truliji iako je umotan u papir od sjajnog zlata i statistički sve štima i stanje je super odlično(na konferencijama za novinare) a stvarnost je sasvim nešto drugo. Na temeljima takvih lažni nada mnogi branitelji u policiji nisu dočekali promjene u MUP-u. Napustili su sustav razočarani i potišteni govoreći da se za ovakvu državu i za ovakav sustav nisu borili. Nažalost tako je, hrvatski policajci 1990. donijeli su demokratske promjene, stvarali i branili Hrvatsku državu. Kada je završio rat marljivo i pošteno su radili u miru ali su ih određeni centri moći u MUP-u i po PU  obezvrijedili, ne priznajući im čast i dostojanstvo učestvovanja u Domovinskom ratu niti poštene rezultate rada u miru.Oni policajci branitelji koji nisu napustili sustav još uvijek očekuju i nadaju se promjenama.

-NADA ZADNJA UMIRE-.

Iscrpljeni i izmučeni stalnim pritiscima unutar MUP-a, te ne poštivanjem njihovog sudjelovanja u Domovinskom ratu i rada u miru mnogi su zbog takvog stresa pali u depresiju te dignuli ruku na sebe, razorene obitelji, prometne nesreće policajaca poradi manjka koncentracije, disciplinski sudovi i dr., a MUP- gleda i ništa ne čini .Čini- stalno dostavlja razne informacije o promjenama koje će konačno poštivati branitelje u  policiji i rad policajaca na cesti, a zapravo kupuju vrijeme i šalju informacije –dezinformacije. U MUP-u spominju da su počele reforme sustava kroz dugoročne i kratkoročne mjere i da su promijenili 40 rukovoditelja, još jedna informacija –dezinformacija. Nikoga nisu promijenili jer nitko za svoj krivi rad nije odgovarao samo su zarotirani u krug, a u stvari promjene u sustavu se nisu dogodile, već ide sve po starom i ustaljenom sustavu. Poznajemo mnoge loše rukovoditelje ali nismo čuli da su zamijenjeni  -veća je vjerojatnost da su nagrađeni. Mnogi rukovoditelji nisu došli na položaje zbog svoga rada te poštivanja od policajaca, već zbog toga jer su ih odredili centri moći u MUP-u ili PU.Ministarstvo unutarnjih poslova u dopisu svim policijskim upravama spominje Zakon o policiji ili u buduće Zakon o policijskoj službi koji će propisati temeljne odredbe specifičnosti policijske službe u smislu radno pravnog statusa , zvanja i stjecanja zvanja ,promaknuća o ostala statusna pitanja, te prava i obveze policijskih službenika . Prijedlog takvog zakona i uredbi još nije pročitao niti jedan policijski službenik. Nadamo se da su prijedlozi u izradi i da će prije njihovih izglasavanja u Saboru i Vladi policajci pročitati što se to nalazi u prijedlozima budućih zakona. Policijski službenici budu upoznati kada  zakon ili uredba već budu na snazi a onda je svaka promjena borba sa vjetrenjačama.  Udruga Hrvatski policajac podržava najavljene promjene u sustavu MUP-a, ali dali ima snage i volje od načelnika  PU i PP da se promjene dogode, jer administracija u policiji je toliko snažna da odbija bilo kakve promjene. Načelnici se do sada   nisu  izjašnjavali za promjene(javno da-deklarativno, a u zbilji ništa) već su se slijepo držali Uredbi koje koče svaki napredak a daju načelnicima PU i PP bezgranične moći da rade što god hoće. Bez odgovornosti ikome. Vrijeme je za promjene, nadamo se da će biti snage da se dio sustava promjeni jer do sada to nije bilo moguće. Nas branitelje u policiji ali i sve druge policijske službenike sustav je izigrao više puta, nadamo se da se to opet neće dogoditi, i da informacije koje MUP šalje policajcima više neće biti dezinformacije…         

"PROJEKT GLAVNI RAVNATELJ"

Naše zanimanje pobuđuje izbor Glavnog ravnatelja policije :

Kao Udruga prije samo nekoliko tjedana obratili smo se ministru Berislavu Rončević sa pismom u kojem smo podržali natječaj za izbor Glavnog ravnatelja policije i predložili da se demokratizacija MUP-a nastavi proglašenjem natječaja za načelnike policijskih uprava i policijskih postaja. Podržali smo natječaj za izbor ravnatelja policije, jasno sa željom da se prijavi što više kandidata ne dvojeći da u takvoj natjecateljskoj utakmici bivši ravnatelj ne bi imao nikakve šanse. Ishod Vam je poznat , samo dva kandidata iz jednostavnog razloga što je već unaprijed politika odlučila tko je stručan.

Nakon kratkog vremena « najbolji » mora otići a oni koji su ga najboljim proglasili kliču imamo stručnu osobu.

S obzirom na poruku koja je poslana vezano za ravnatelja policije na novom natječaju biti će samo jedan kandidat. Trebamo vjerovati da oni koji su prije samo nekoliko tjedana pogriješili neće pogriješiti ponovo.

Ne čudi nas što neki u kvalificiranju VD Glavnog ravnatelja Vladimira Faber iznose pohvale ali zaboravljaju da se radi o ministarstvu koje se kao i neka druga nije reformiralo te je informacija o njihovom radu premalo. U tom pogledu želimo samo ponoviti da je policija temeljem zakona javna služba. Ono što nas je «izazvalo» na reakciju je prešutno prelaženje preko činjenice da će u ovom kao i u prvom natječaju izostati natjecanje. Jedna tekovina demokratskog društva ponovno je izrugana od strane politike i to samo nekoliko tjedana nakon akcije «Indeks» koja je navodno trebala poslati poruku da se isplati učiti i raditi. Odgovorno tvrdimo kada bi se stvorili uvjeti za natjecanje i kada bi na tom natječaju stručnost pobijedila, prijavio bi se veći broj osoba za natječaj. U MUP-u sada postoji bar stotinjak osoba koje su sposobni biti dobri ravnatelji policije a barem polovicu spremnih da izađu na natječaj .Gospodin Faber nije bio kandidat na prošlom natječaju , jasno jer mu prije natječaja nisu rekli da je najbolji. Njegova je poznata izjava, da je vodio nekoliko projekta koja su propala poradi neprihvaćanja u MUP-u., u međuvremenu je propao i četvrti( Policija u zajednici-uništili ga rukovoditelji u policiji u većini policijskih uprava). Projekt «Glavni ravnatelj» slijedi, te mu želimo uspjeh. Ne dvojimo da će u početku kao i u prijašnjim projektima uspjeha biti, ali kasnije su se svi dosadašnji urušili. Poradi jednostavnog razloga jer su odrađeni samo u naslovu i medijima a nisu provedene promjene u kadrovima po PU i PP i promjene Zakonu o policiji, promjena Uredbi o plaćama policijskih službenika i Uredbi o uvjetima za stjecanje zvanja ,promaknuća i raspored na radna mjesta te o funkcionalnim oznakama radnih mjesta policijskih službenika, a kako bi se povećala učinkovitost u policiji. Sadašnjim uredbama blokirano je napredovanje operativnog sastav policije a najbolji policajci ne dobivaju što su zaslužili dugogodišnjim radom. Moral za rad operativnog sastava u MUP-u je na nuli, a sustav je truli.

Već godinama koja god vlast bila političko kadroviranje nastavlja. Jedna politička opcija 2001.g.razbila je braniteljsko biće u policiji i krivom sistematizacijom otjerala mnoge dobre policajce iz MUP-a. Druga politička opcija 2005.g.od policajaca je napravila bolesne osobe(PTSP) te još dodatno otjerala policajce iz sustava. Štete koje su takvim postupcima učinjene u MUP-u. su stotine milijuna kuna, a sigurnost se pogoršala.Za takve krive reorganizacije u MUP-u nitko nije odgovarao. Što sad učiniti sa policajcima?

Rješenje je jednostavno, manje policije u uredima, više vani na terenu operativnog sastava kojima treba povećati plaće i dozvoliti da svojim radom napreduju .Samo tako ćemo povećati učinkovitost policije na zadovoljstvo građana RH, a o sustavu moraju govoriti stručnjaci kojih u MUP-u ima ali ne dolaze do izražaja.

Gospodinu Faber želimo uspjeh i podržavamo ga u reformi policije, ali ne kao dosada da se dogode kozmetičke promjene.Također niti da strukture u policiji budu još kruće što se odnosa prema policajcima tiče, već suradnja rukovoditelja sa policajcima.Krutost i udar treba okrenuti protiv kriminal u RH. Do sada su policajci bili samo broj, a rukovoditelji bogovi koji ništa policajce ne pitaju i nikome ne odgovaraju .

Samo u smjeru potpune reorganizacije MUP-a odozgo do dolje postići će se veća učinkovitost i kvalitetniji rad. U tom smjeru Udruga Hrvatski policajac podržava promjene u MUP-u.

 

UDRUGA

__________________________________________________________________________

Slijed negativnosti u MUP-u i razbijanje braniteljskog bića:

Neraspoređeni policajci

Početak omalovažavanja Domovinskog rata i dostojanstva policijskog branitelja u policiji.

U 2001.god. dogodila se reorganizacija MUP-a u kojoj je velik broj policijski službenika dragovoljaca i veterana Domovinskog rata ostao bez posla.
Da i ne govorimo kakav je to bio negativan poticaj za rad ostalim policijskim službenicima koji su ostali u sustavu a neki rukovoditelji su stalno prijetili, da ako strogo ne provodimo njihove zapovjedi i oni koji su ostali u sustavu završit će na birou.

Tom prilikom neraspoređeni djelatnici MUP-a vršili su prosvjede kod Policijskih uprava i na Markovom trgu u Zagrebu. Nakon toga kroz nekoliko godina(3-5) velika većina je vraćena na posao. Takova avantura nadležnih u MUP-u zbog raznih tužbi neraspoređenih i ostalih službenika u MUP-u koštala je državu oko nekoliko stotina miliona kuna i još nisu završene sve tužbe, a sigurnost se pogoršala.

Za takvu štetu nitko od nadležnih u MUP-u nije odgovarao, a da ne govorimo o ljudskim sudbinama policajaca branitelja koji su dobili otkaz i pali u depresiju, a mnogi se i razboljeli ne shvaćajući da ih država koju su stvarali i branili odbacuje.

U R. Hrvatskoj ubilo se oko 1600 hrvatskih branitelja upravo zbog narušenog zdravlja koji je uvelike nastao omalovažavanjem njihove uloge u Domovinskom ratu, a u manjoj mjeri zbog nerješavanja stambenih i drugih pitanja.

SINDIKATI:

Nakon svih tih previranja u policiji se pojavljuje više sindikata koji su svojim radom doprinijeli puno većim radničkim pravima koje danas imamo, dok su prava branitelja u policiji još ostala nedorečena.

2005.g. PTSP:

Za prava branitelja koji su još uvijek u sustavu ostao je prazan prostor i do sada nije adekvatno rješavan u nijednom zakonu niti u Zakonu o policiji, niti u Zakonu o Hrvatskim braniteljima,(osim nekih povlastica).

Pošto sustav nije rješavao prava branitelja u policiji , a pritisak na branitelje je postajao sve veći( i pojedinačni disciplinski postupci bez čvrstih osnova), mnogi policajci branitelji pali su u depresiju i razboljeli se što je uvjetovalo da se stres iz rata sa kojim su se borili u miru pretvori u bolest, te su pribjegli ostvarivanje svojih prava kao branitelji iz Ministarstva obrane i masovno otišli na bolovanja PTSP.(vjerojatno je bilo i lažnih invalida). Sva upozorenja da sustav spreći odljev policijskih službenika na takav način te da se u sustavu MUP-a rješavaju pitanja branitelja ostao je na šutnji nadležnih u PU i MUP-u. Policijski službenici koji su otišli na takav način ostvarivati svoja prava ne bi otišli iz sustava već bi ostali u sustavu MUP-a da su na vrijeme rješavana njihova prava. Međutim dogodilo se suprotno- prava i dostojanstvo hrvatskih branitelja u policiji su sa godinama pogoršavana i smanjena te je zbog toga jedan dio policajaca pribjegao takovim rješenjima. Sada ima primjera da su dobili rješenje od MUP-a da su nesposobni za službu jer je posljedica oboljenja nastupila povodom obavljanja službe u Domovinskom ratu, a od Prvostupanjskog povjerenstva za pregled hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata invalidnost ispod 20% te nisu ostvarili nikakva prava već malu mirovinu koja čeka i nas koji smo još u sustavu, nedostojnu branitelja hrvatske države.

Nameće se zaključak da će branitelji , dragovoljci i veterani iz Domovinskog rata nakon umirovljenja u policiji morati potražiti posao kod dojučerašnjih kriminalaca koje su privodili.

(primjera u praksi već ima)

Blokada napredovanja braniteljima u policijskoj službi.

Zbog svega toga Udruga Hrvatski policajac diže svoj glas.-Godinama trpimo i šutimo i svjesni smo da preko noći ne možemo promijeniti svijet i tvrd sustav u MUP-u ali da možemo dići svoj glas, glas hrvatskih branitelja u policiji koji izlaze iz sjene i žele reći i zakonodavcima i zajednici da postoje branitelji u policiji koji su bili na braniku domovine i profesionalno i marljivo radili u miru a narušeno im je dostojanstvo i obezvrijeđen rad . Svako napredovanje hrvatskih branitelja u policiji je blokirano Uredbom o plaćama ,Uredbom o uvjetima za stjecanje zvanja,promaknučća i rasporedna radna mjesta te o funkcionalnim oznakama radnih mjesta policijskih službenika.Također i bahatošću nekih rukovoditelja koje ne zanima niti rat niti pošten rad već samo moć koju ispoljavaju krojeći sudbine policajaca i ponižavajući hrvatskog branitelja u policiji.

PRIMJER 1:Hrvatski branitelj –dragovoljac koji je branio zemlju od 1990 /1991-i marljivo radio u miru još uvijek ima primjera da neki od njih imaju čin –policajac .Najmanji čin u sustavu koji se automatski dobiva nakon završetka pripravničkog staža, što je nedopustivo i totalno nakaradno, a u isto vrijeme ti policajci rade odgovorne poslove za koje je po Zakonu o policiji predviđen veći čin i plaća. Mladi policajci koji su završili pripravnički, imaju čin policajca a hrvatski branitelj koji je proveo 17-18 g. u policiji u ratu i miru i dalje ima čin policajca. Zar to nije svjesno i namjerno omalovažavanje hrvatskog branitelja.

PRIMJER 2: Blokada napredovanja branitelja u policiji očituje se i u tome da policajci koji su napredovali svojim radom ne mogu dobiti pripadajući čin za koji su položili ispit ili su dobili rješenje PU ili MUP-a. Načelnici policijskih uprava i policijskih postaja sve stopiraju i daju činove i skidaju činove kako se njima prohtije a ne kako je zakonom određeno, a za to im daje široke ruke Uredba o uvjetima za stjecanje zvanja,promaknuća i raspored na radna mjestate o funkcionalnim oznakama radnih mjesta policijskih službenika(NN br.12/2000) gdje je zaprečeno svako napredovanje osim ako to dopusti načelnik PP ili PU koji postavlja službenike na radna mjesta i skida ih sa istih kada mu se god prohtje. Zakon je u drugom planu Zakon o policiji koji kaže da nakon polaganja čina ili rješenja PU i MUP-a policajac dobiva pripadajući čin i plaću. Takvog zakona se do sada nadležni rukovoditelji nisu pridržavali, jer je uredbe su jače od zakona što je sramotno i nedopustivo.

PRIMJER 3 :Ministarstvo je dijelilo 2005.g. ratne činove pripadnicima Specijalne jedinice policije i dogodile su se čudne stvari .Pod istim uvjetima policajac koji je prošao rat jedan dobiva ratni čin a drugi ne, poradi raznih administrativnih zapreka te se tom prilikom pričinjava velika šteta mnogi policijskim službenicima braniteljima. Ako jedan i drugi službenik ispunjavaju ratne uvjete onda isto trebaju dobiti ratni čin bez mirnodopskih uvjetovanja ,bez administrativnih zapreka u miru, a također i temeljna policija. Određeni činovi ne donose samo materijalnu dobit već i ponos i zadovoljstvo postignutim dostignućima u ratu i miru.Također velika većina gore rečenih policajaca specijalne policije koji su i dobili čin nikada im nije aktiviran što je apsurd, i čemu onda služe unapređenja.

Primjer 4:Policijski službenici koji se premještaju iz jedne uprave u drugu bivaju degradirani (ili u svojoj Pu premještajem na druga razna mjesta ili iz neki drugi razloga ) tako što im u većini slučajeva dodjeli radno mjesto sa manjim činom te gube stečena prava i ono što su dugogodišnjim radom stjecali. Činovi ne mogu kao do sada biti limitirani po radnim mjestima već policijski službenik ,ukoliko je raspoređen na mjesto koje zahtjeva manji čin od zvanja koje posjeduje, ne može svoj do sada stečeni čin i plaći izgubiti jer je to stečeno godinama rada i staža.

Također policijski službenici branitelji koji su završili višu ili visoku spremu blokirani su u napredovanju i stavljaju se na nižerazredne funkcije dok su više funkcije i radna mjesta određena za » podobne « .

Iz rečenog se zaključuje da se braneći zemlju i radeći marljivo u miru ne može napredovati u policiji već samo ako to odluči lokalni moćnik-načelnik Policijske postaje ili načelnik PU.

U Zakonu o policiji i u Zakonu o hrvatskim braniteljima potrebne su hine izmjene kao bi i branitelji u policiji časno kako su branili domovinu i časno radili u miru na zadovoljstvo građana i policije, a kada se steknu uvjeti i otišli u dostojnu mirovinu.

PRITISAK NA BRANITELJE:

U sustavu MUP-a postoje rukovoditelji koji su zaslužili svaku pohvalu .U Udruzi Hrvatski policajac članovi su od policajaca, rukovoditelja, viši policijski inspektora, samostalnih policijskih inspektora i dr. i svi ostali koji su držali do časti i ponosa hrvatskih branitelja u policiji, ali isto tako kako smo navodili postoje neki rukovoditelji koji kažu da su i oni branitelji a nije im stalo niti do branitelja niti do zakonitog postupanja.

Takvi rukovoditelji rekli su nam da zaboravimo da smo ikad bili u ratu i branili svoju domovinu te su u tom smjeru vršili stalne pritiske na dostojanstvo i čast branitelja u policiji . Kada je završio rat neki koji nisu nikada u njemu ni sudjelovali zasjeli su na razne položaje po policijskim upravama i postajama te su blokirali svako napredovanje branitelja u policiji. Kada smo ih pitali što će biti sa nama kada je rat završio, pitali su nas a gdje ste do sada bili i sustavno nam ispirali mozak da više ne vrijedimo kao hrvatski branitelji. Isti takvi odlikovani su u ratu sa bezbroj odlikovanja dok oni policajci koji su cijeli rat bili na bezbroj terena i gubili svoje zdravlje i živote nisu odlikovani niti su dobili ratni čin.

Mi poručujemo istima takvima :»Mrijeti ti ćeš kad u ideale svoje počneš sumnjati ».

Mi u Udruzi Hrvatski policajac nikada nismo posumnjali u svoje ideale a kamoli se istih odrekli kao takovi koji su sve zaboravili i tjeraju nas da i mi sve zaboravimo i budemo biće bez duše i časti kako bi sa braniteljima u policiji lakše manipulirali. To im nećemo i nikako ne možemo dopustiti a na to nas obavezuju i svi poginuli u Domovinskom ratu i naš pošten i marljiv rad miru i časno sudjelovanje u stvaranju i obrani domovine.

Stvaratelji i branitelji Hrvatske države u policiji prolaze u svojoj državi težak put, ali u nadi da će konačno pravda pobijediti kako smo pobijedili i u ratu mnogostruko jačeg agresora i da će vrijednosti u društvu biti rad, poštenje i čast hrvatskog branitelja, a na korist većoj učinkovitosti policije i sigurnosti građana RH.

 


Tko kroji zakone u Republici Hrvatskoj?

 

Postoje ljudi koji poštuj zakone, velika većina građana u R. Hrvatskoj, te oni koji ih krše, manjina u RH sa kojom ipak policija izlazi na kraj. Ali postoje i oni treći one osobe koje smatraju da posjeduju zakon i mijenjaju ga, kroje i tumače kako god oni to požele .Oni koji se kunu u zakone a oni im ništa ne znače, samo moć kako bi ostvarili svoje interese zaboravljajući na veliku većinu građana koji poštuju i stvaraju svako dobro koje se svakodnevno događa u životu jedne nacije. Samo dobrim zakonima i poticanjem poštenih radnih ljudi da svoj rad pretoče u svoje ali i javno dobro može se reći da su dobri zakoni. Svaki zakon koji daje moć jednoj osobi da odlučuje sudbinama drugih bez obzira dali je ta osoba poštena ili ne, otvara mogućost korupciji svakojakih oblika, bez obzira dali se radi o javnim osobama ili ne. Koje su to vrijednosti na koje bi se pozivali građani RH a ugledale buduće generacije? Koja je vrijednost hrvatskog branitelja u hrvatskoj državi? Čime se treba voditi policajac u RH, da bi bio dobar policajac? Mnogo pitanja na koja ponekad nema odgovora. Nema odgovora jer hrvatsko društvo još nije definiralo koje su to vrijednosti u R. Hrvatskoj. Povodimo se za raznim drugim vrijednostima koje nam dolaze izvana, koje su vrlo upitne za nas u Hrvatskoj a nameću ih kao vrijednosti nad vrijednostima, kojih se ne pridržavaju niti oni koji ih propagiraju.

Zašto u MUP-u ne žele promijeniti Uredbu o o uvjetima za stjecanje zvanja, promaknuća i raspored na radna mjesta te o funkcionalnim oznakama radnih mjesta policijskih službenika, koja ponižava i blokira svaki napredak policijski službenika a ne temelji se na Zakonu o policiji već samovoljnom tumačenju zakona od nekih osoba u MUP-u koji žele neograničenu moć nad ljudskim sudbinama kako bi mogli manipulirati policijskim službenicima. Bez obzira na njihov čvrst stav da ništa ne mijenjaju, Udruga Hrvatski policajac nastavlja sa aktivnostima u cilju promjene Zakona o policiji i drugih zakona koji koče svaki napredak i pošten rad. Promjene sa ciljem unapređenja rada i učinkovitosti u MUP-u na zadovoljstvo građana RH .

UDRUGA

_________________________________________________

 

Agresori ponovo u Dubrovniku

Komentar na slanje agresorskih policajaca iz Podunavlja u Dubrovnik i loš smještaj policijskih službenika na ispomoći u Dubrovniku

Kako je već poznato tijekom ljeta 2008.g. na ispomoć Policijskoj upravi Dubrovačkoj kao i u druge PU na moru dolaze policijski službenici iz unutrašnjosti RH, kako bi turistička sezona protekla u sigurnosti turista i na zadovoljstvo građana RH. Najveći dio takvih policijskih službenika su hrvatski branitelji koji su se do sada dokazali u ratu i svojim radom u miru.

Kako bi policijski službenici sa osmjehom obavljali dužnosti i bili učinkoviti u sigurnosti turista moraju biti zadovoljni svojim smještajem i odnosom u novoj sredini prema njima. Nažalost odnos prema policijskim službenicima nije bio dostojanstven, također niti smještaj policijskih službenika.

Dubrovnik je lijep grad koji posjećuju mnogi turisti i elita iz svijeta te je žalosno da se policijski službenici koji vode brigu o njihovoj sigurnosti, imaju na najmanju ruku mizeran smještaj koji nije dostojan njih sami i Dubrovnika kao grada poznatog diljem svijeta, a da dojam bude još gori u Dubrovnik na ispomoć dolaze policajci srpski agresori iz Podunavlja.

Iz novinskih članka: »Pomilovani arkanovac iz Tovarnika terorizira kolege.

Bivši Arkanov policajac Mirko Dragun iz Tovarnika ovo je ljeto radio kao ispomoć na aerodromskoj policiji u Čilipima, a svojim je ponašanjem provocirao kolege i nikad se nije propustio pohvaliti kako se u ratu borio na drugoj strani…»

Tjednik Dubrovački list donio je priču dubrovačkih policajaca kojima je nepojmljivo da je to trajalo mjesec dana a nitko nije reagirao…

«Poprilična bura digla se u Australiji nakon što je objavljeno da je tamošnja policija kao pomoć obitelji Lapthorne u potrazi za nestalom 21-godišnjom Britt u Dubrovnik poslala detektiva koji je –srpski nacionalist. Iako je riječ o iskusnom policajcu , australski mediji , ali i visoki izvori iz policije postavili su pitanje je li pametno u Hrvatsku, nakon rata , slati baš Marka Dokmanovića, čije je politički i nacionalistički angažman nespojiv sa policijski poslom već bio predmet unutarnjih kontrola australske federalne policije…»

Policija bez komentara : "Glasnogovornik Policijske uprave Dubrovačko -neretvanske kazao je kao ne može komentirati bilo što u vezi sa slučajem policajca Mirka Draguna i dr."

Ne znamo što je posao glasnogovornika ako ne može glasno govoriti i pustiti svoj glas kako bi izvijestio javnost o činjeničnom stanju vezano za rečene događaje, koji su povrijedili Dubrovačke branitelje i branitelje uopće u Hrvatskoj.

Čemu tajnovitost i bojaznost reći što se događa u hrvatskoj policiji u koju su primljeni Arkanovi četnici iz Podunavlja koji dolaze u Dubrovnik u hrvatskoj odori kako bi se rugali hrvatskim braniteljima- kako su opet došli porobiti Dubrovnik. Ovaj put su ušli u Dubrovnik, u odori hrvatskog policajca a ne u četničkoj - nezamislivo. Takvim policajcima nije mjesto niti u policijskim postajama kojima pripadaju u Podunavlju a posebice im nije mjesto u ponosnom hrvatskom gradu Dubrovniku koji se baš od takvih agresora branio u Domovinskom ratu.

Dok su u Hrvatsku policiju primani srpski agresori, hrvatski branitelji dobivali su otkaze. Stanje koje nije zabilježeno u niti jednoj policiji svijeta, ali zato u Hrvatskoj policiji sve može.

Neki kažu visoka politika, tu se ništa ne može. Erdutski sporazum. Erdutski sporazum?

Kako je poznato policajci agresori srpske nacionalnosti primljeni su u službu MUP-a po «Erdutskom sporazumu» kako bi radili na bivšem ratnom području Podunavlja a ne drugdje u Hrvatskoj , jer nisu primljeni u MUP- po zakonima RH, pa je logično da ne mogu raditi van rečenog područja.

Udruga Hrvatski policajac ogorčena je takvim odnosom policajaca-bivši pripadnika agresorske vojske koji u nijednoj državi svijeta ne bi bili primljeni u policiju a kad se to već dogodilo, u Hrvatskoj državi, trebali bi biti profesionalni a ne se još hvaliti pripadnosti agresoru i ponižavati časne hrvatske branitelje u Dubrovniku i R. Hrvatskoj.

Nadamo se da iduću turističku sezonu nećemo više zateći policajce agresorske vojske na moru kako se podsmijavaju policajcima i građanima RH, te da će glasnogovornici obavljati svoj posao i pravodobno izvješćivati javnost o problemima sa kojima se susreću policajci, te reagirati na slanja srpskih nacionalista ma odakle god oni dolazili iz Hrvatske ili inozemstva. Šutnjom i nereagiranjem problemi se ne rješavaju već samo produbljavaju na štetu policije ali i svih građana RH.

Također se nadamo, kako će se preispitati ratni put agresorskih policajaca u srpskoj vojsci jer se ne mogu opraštati zločini i pripadnost zločinačkoj postrojbi arkanovih ubojica , a pritom biti zaposlen u policiji RH.

Zbog lošeg smještaja jedan dio policijskih službenika na ispomoći u Dubrovniku napustio je takav smještaj i našao drugi o svom trošku, na što je reagirao sindikalni povjerenik Sindikata policije Hrvatske za PU Požeško- slavonske. Provjerom u Turističkoj zajednici grada Dubrovnika povjerenik je utvrdio da je privatni iznajmljivač iz Dubrovnika plaćao paušal za dvije osobe, a sa ukupno 4 ležaja. Po izjavama policijskih službenika navedeni je pružao smještaj za 8 policajaca, što je potvrdio i pročelnik Upravnog Odjela za gospodarstvo grada Dubrovnika. Iz navedenog proizlazi da su mnogi propustili odraditi odgovorno svoj posao, te je iz toga razloga Sindikalni povjerenik izvijestio Državni inspektorat kao i druge institucije MUP-a RH.

 

U svezi gore rečenog, Predsjednik udruge i Povjerenik sindikata održali su sastanke u Dubrovniku sa Darinkom Iveković pročelnikom Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo grada Dubrovnika kojeg smo izvijestili o postojećem stanju.

Također je obavljen i razgovor sa Željkom Storeli , voditeljem za branitelje za grad Dubrovnik a u svezi policajaca-bivših pripadnika agresorske vojske.

 

UDRUGA

  PRIMARYCONTENT
  • Be cautious michael kors purse about the mk watches anchors you place on stocks and shows mk handbags .
  • relogio michael kors is greater identified as michael kors crossbody has been a person of the extra michael kors mens watches profitable entrants in the trend planet.
  • A whole lot much more stunning bolsa michael kors excellent concepts cost mrelojes michael kors numerous quantity cellular quantities and bolsas michael kors.
  • 2014moncler
  • about us
  • email
  • Kate spade crossbody Michael kors handbag