Početna | O nama | Kontakt | Pristupnica | Podružnice

dragovoljci i veterani domovinskog rata

Priopćenja

 

ZAHVALA


Zahvaljujemo se svima koji su pomogli u realizaciji i financiranju obilježavanja 25  obljetnice Oslobođenja vojarne u Požegi 1991. i Dana hrvatskih branitelja Požeško-slavonske županije 17.rujna 2016.g. te svima koji su sudjelovali svojom nazočnošću prilikom obilježavanja. Posebno se zahvaljujemo  onima koji su nosili zastave u mimohodu pobjednika od spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu 123 brigade HV-a u Požegi do vojarne.

Udruga Hrvatski policajac bila je 2015.g. inicijator i organizator proslave Oslobođenja vojarne i Dana Hrvatskih branitelja Požeško-slavonske Županije kao i 2016,g, uz Koordinaciju udruga proisteklih iz Domovinskog rata Požeško-slavonske županije i Koordinaciju udruga proisteklih iz Domovinskog rata Pakraca i Lipika. Zahvaljujemo se svim udrugama hrvatskih branitelja na sudjelovanju.Dana  23.srpnja,2015.u Požegi,u 19.30 sati u Obrtničkom domu ulica Franje Tuđmana održat ć se javna tribina povodom Dana udruge i Spomendana kada su  1990,g. hrvatski policajci prvi puta stavili hrvatski grb na kape.

Udruga hrvatski policajac taj dan slavi kao dan udruge.

Govori Josip Jurčević povijesničar iz Zagreba.

.


UDRUGA HRVATSKI POLICAJAC I  UDRUGA RATNIH VETERANA 63. SAMOSTALNE GARDIJSKE BOJNE POŽEGA

ZAJEDNIČKO PRIOPĆENJE ZA MEDIJE


Dana 13,09.2014.G.pod pokroviteljstvom grada Požege, u Obrtničkom domu u Požegi udruga antifašističkih boraca obilježila je 70. g. od prvog oslobođenja Požege i pogibije prvotnog četnika a onda partizana Nikole Demonje.
Hrvatski branitelji postavljaju otvoreno pitanje gradu i javnosti što se to događalo 1991.g. i podsjećamo na činjenicu da je iz vojarne Nikola Demonja kojeg oni slave kao osloboditelja pucano po ovom gradu a avioni JNA koje su podržavali i ti tzv. antifašisti raketi-rali su grad.

Udruga "Hrvatski   policajac" RH i Udruga Ratnih veterana 63. samostalne gardijske bojne takvo pokroviteljstvo smatra civilizacijskom sramotom i protivimo se takvoj vrsti laži i obmana koje su iznesene na navedenom skupu. Stajalište povjesničara sa instituta za povijest iz Pariza i Beča (HRT-emisija Zločini komunizma) je da antifašizam, koji poslije II svjetskog rata u te zemlje nije donio demokraciju nije nikakva vrijednost jer je pobjedom na jednim totalitarnim režimom  uspostavili drugi komunistički. Takva usporedba na tom skupu da su antifašizam i komunizam iste vrijednosti na kojima je nastala Europa gruba je manipulacija.
Vijeće Europe donijelo je rezoluciju o osudi komunističkih zloćina a komunizam je uz nacizam i fašizam proglašen trima najvećim zlima u 20 stoljeću. Lažno se predstavljaju  jer na skupu nije bio niti jedan sudionik II svjetskog rata jer bi morao imati više od 90 god. Tako smatramo da se na skupu plakalo za komunizmom a sudionici su bili lažni antifašisti jer su se rodili poslije fašizma.
Primjerice slovenska vlada je u školama zabranila obilježavanje Titovog rođendana iz razloga što je Tito simbol totalitarizma. Kako smo daleko od toga  da se i u hrvatskoj počmemo ponašati pristojno, a ne dopustiti da ubojice plešu na grobu žrtava.
Molimo ispriku grada Požege građanima za ovaj civilizacijski sramotan i nepristojan skup, da bi se omogućila proslava  17. rujna 2014.g.kao dana kada je završena okupacija Požege oslobađanjem vojarne.
15.09.2014.g.


POZIV 

Na športske igre Zajednice udruga hrvatskih branitelja policije RH, koje će se održati 30. kolovoza 2014.g.(subota) u Slavonskom Brodu.
Pozivamo članove Udruge Hrvatski policajac da se prijave za igre.


Prijevoz i prehrana osigurani.


POZIV


Na tradicionalno obilježavanje Prvog sukoba policije sa pobunjenim Srbima 1991.g. na području Požeštine koje će se održati dana 28. lipnja 2014.g.(subota)u 19, 00 sati u Kamenskoj i Orljavcu.


-19,00 sati poplaganje vijenaca poginulim braniteljima kod spomenika u Kamenskoj.
-19,30 sati Sveta misa u crkvi Orljavcu,
-domjenak  za sve prisutne u Lovačkoj kući u Orljavcu PROTV SMO OBNAVLJANJA SPOMENIKA BIVŠE ZLOČINAČKE DRŽAVE

Reakcija na članak pod nazivom:“Pokrenuta inicijativa za obnovu Murtićevog mozaika“, a vezano za inicijativu Udruge antifašista iz Požege za obnovu mozaika „Šušnjarska bitka „kod Dolčića na Papuku, kao navodno umjetničko djelo;

U zadnje vrijeme svjedoci smo veličanja bivšeg komunističkog sustava jugonostalgičara i navodni antifašista koji po Hrvatskoj veličaju bivšu državu i zvijezdu petokraku . 
Svi znamo da niti komunizam niti fašizam ništa dobro nisu donijeli hrvatskom narodu, obadva su totalitarni režimi sa jednopartijskim ustrojem države koji su proganjali svoje neistomišljenike.

Sada oni koji su stvarali fašistički komunizam koriste krizu u RH kako bi govorili kako treba obnoviti spomenike bivše države srbočetničke  Jugoslavije koja je proganjala nemilice Hrvate.Krize dolaze i prolaze ali Hrvatska ostaje.

Rezolucija  vijeća Europe o osudi komunističkih zločina- citiramo:

«Strassbourg 25.01.2006.g.

SKUPŠTINA EUROPSKOG PARLAMENTA.

Potreba za međunarodnom osudom zločina totalitarističkih komunističkih režima Rezolucija  1481(2006)

Skupština Europskog parlamenta poziva se na svoju rezoluciju 1096(1996) st 2 o mjerama za razbijanje ostavštine bivših komunističkih totalitarnih sustava.

Totalitarni komunistički režimi koji su vladali u Srednjoj i istočnoj Europi u prošlom stoljeću, a koji su još na vlasti u nekoliko zemalja svijeta bili su , bez iznimke, označeni masovnim povredama ljudskih prava. Povrede su se razlikovale ovisno o kulturi, zemlji i povijesnom periodu i uključivale su pojedinačna i kolektivna ubojstva, smaknuća, smrti u koncentracijskim logorima, , izgladnjivanja, deportacije, mučenja, prisilni rad i druge oblike masovnog fizičkog terora; progone na etničkoj i vjerskoj bazi, povrede slobode savjesti, misli i izražavanja, slobode tiska i također nedostatak političkog pluralizma  …» završen citat.

Mi hrvatski branitelji znamo da je Hrvatska država nastala na ujedinjenju svih Hrvata, domovinske i iseljene, desnih i lijevih, ovih i onih Hrvata, te smo samo tako mogli pobijediti u Domovinskom ratu višestruko nadmoćnijeg agresora. Najveći antifašisti smo upravo Mi hrvatski branitelji ali i antikomunisti, jer smo donijeli demokratske promjene i stvorili i obranili Republiku Hrvatsku 1990-1995. g.Također  znamo da je komunizam od 1941-1945 bio i antifašistički ali sa svojim određenim ciljevima -stvaranje Jugoslavije i uništavanje klasnih neprijatelja.,  te 1945.g. postaje zločinački ,protuhrvatski, Srbo -jugoslavenski sustav za progon i genocid nad Hrvatima.

Tko je bio taj agresor na R.Hrvatsku -Jugočetnička armada sa zvijezdom petokrakom i kokardama koja je ubijala Hrvate samo zato što su Hrvati. Hrvatska država stvorena je 1990. nakon više  stoljeća borbe za Hrvatsku .Hrvati su se borili u vojskama mnogih država i pucali jedan u druge  i ubijali se međusobno . Prvi puta u Domovinskom ratu Hrvati ne pucaju jedni u druge ujedinjeni pod Hrvatskim grbom. Očito to nekome smeta te vraća upravo podjele koje su razjedinjivale Hrvate u povijesti kako ne bi imali Hrvatsku državu .


Hrvatska ima svoje junake i svoje bitke za stvaranje hrvatske države iz Domovinskog rata i nisu nam potrebni nikakvi spomenici bivšem komunističkom režimu i njegovoj borbi za Jugoslaviju ako znamo da su upravo ti kojima bi obnovili spomenik na Papuku razorili Španovicu i poubijali i raselili Hrvate , a u novijoj povijesti njihovi nasljednici razarali Pakrac, Lipik , Voćin i dr.. Zar da tim osobama i njihovim nasljednicima obnavljamo spomenike. Koliko imaju sada ti navodni antifašisti godina kada znamo da je II svjetski rat završio 1945.g. Preko spomenika nam žele vratiti jugoslavensku ideologiju.Tko je to četničke kokarde zamijenio za zvijezdu petokraku –upravo velike većina sa Papuka koji nikada nisu htjeli hrvatsku državu već Jugoslaviju kao veliku Srbiju do 1990g. a poslije državu veliku Srbiju.

Pozivamo sve   braniteljske Udruge u Republici Hrvatskoj da se probude i dignu svoj glas protiv takvih teza vraćanja zločinačkog komunizma bivše Jugoslavije kao vrijednosti kroz bivše spomenike kao navodna umjetnička dijela.

Upravo u ciljevima svih braniteljskih udruga prvo piše, zaštita istine o domovinskom ratu jer je upravo Domovinski rat i stvaranje države Hrvatske otjeralo zvijezdu petokraku u tamne stranice povijesti gdje i pripada, pa tako je i glavni cilj braniteljskih udruga da  brane dignitet Domovinskog rata, cjelovitost hrvatskog bića i Hrvatske države

 

 Poštovano uredništvo Zajedništva,  Molimo Vas za objavu „Demantija“

U glasilu Požeške biskupije Zajedništvo za Prosinac 2013.g. br. 44 objavljen je članak na stranici 20, pod naslovom „Moja Vjera“  u kome je novinarka Ljiljana Marić, razgovarala sa Darkom Dukmenić, donedavnim Načelnikom Policijske postaje Požega koji je netom otišao u mirovinu.

U navedenom članku Darko Dukmenić se predstavio na način koji u mnogim dijelovima ne odgovara istini, a i vrijeđa osjećaje hrvatskih branitelja sa kojima je radio u policijskoj službi .

Iz navedenog razloga udruga  zahtijeva objavu Demantija na objavljeni članak.

Obrazloženje!

Darko Dukmenić u navođenju svoje policijske karijere izostavlja period od 1987.g. do 1991.g. kada je bio pripadnik jugoslavenske „tzv“ savezne specijalne milicije koja je 1991.g. napala R. Sloveniju te je tom prilikom bio i zarobljen u R. Sloveniji da bi se tek nakon razmjene priključio Hrvatskoj policiji u Požegi, što su veoma važne činjenice.

Navod da je umirovljeni policijski službenik polu istinit je, jer je umirovljen sa statusom HRVI. Iako je rat završio 1995.g. njegova invalidnost iz rata postala je poznata tek pred odlazak u mirovinu iz čega proizlazi da je gotovo 18 godina poslodavca lažno obavještavao da je psiho fizički zdrav za obavljanje policijskih poslova. Radi li se  o lažnoj invalidnosti ili naprijed navedenom prikrivanju istine poznato je samo gospodinu Darku Dukmenić osobno. „Za sada“.

Navod da je pomagao policijskim službenicima uvreda je mnogima, gospodin Darko Dukmenić školovani je milicajac a analiza nastanka te riječi nije potrebna budući miliciju hrvatski građani oni obrazovani i oni manje obrazovani doživljavaju na jednak način.

Svoje naučene vještine Darko je primjenjivao pa je vrijeđanje dostojanstva pol. Službenika bio njegov kako bi policajci rekli „MOS“, kažnjavao je neposlušne mimo propisa određivajući im stražu ispred PU koja je trajala i mjesecima.

Policijskom službeniku kojeg je pozvao na razgovor nije dozvolio pol. Službeniku da sjedne na tapaciranu stolicu već mu je pokazao na drvenu, uz komentar da nije zaslužio da sjedi na takvoj stolici.

Preminulom Pol. Službeniku na čijem grobu sam ga osobno vidio da se moli, 5 minuta nije odgovorio na pitanje za slobodan dan, da dijete odveze doktoru.Nakon 5 minuta šutnje pol. službenik je i izašao iz kancelarije ne dobivši nikakav odgovor(jer je to Darko smatrao nebitnim a njemu je služba bila ispred čovjeka) itd. itd.

Rođeni rukovoditelj nikada izvršitelj osim u Sloveniji. Stručnjak za stvaranje atmosfere nepovjerenja doušništva i dr. uvijek na štetu poniznosti i dostojanstva kakvo je krasilo istinske Hrvatske policajce koji su motivirani domoljubljem i vjerom, sa krunicom oko vrata zajedno sa svojim narodom donijeli demokraciju i sve slobode za čije se zatiranje Darko upravo školovao.

Sa žaljenjem moramo konstatirati da smo ovaj demanti bili dužni napisati, bez obzira na istinske namjere „Zajedništva“ pritom  se radujemo trenutku kada će Darko istinski obraćen prihvatiti i grijehe, koje mi vjernici stalno ispovijedamo.

Kako u tekstu nisu navedena nikakva stvarna djela koja bi Darka Dukmenić prikazala moralnom i etičnom osobom, a oni koji ga poznaju smatraju ga bezkrupoloznim, karijeristom čije djelovanje je bilo  koruptivno.Smatramo da je pravo onih kojima je nanio štetu, koju i danas plaćaju svojim zdravljem da se ovaj demanti objavi u vašem listu u cijelosti.

Pravo da pod jednakim uvjetima stvaramo, brinemo se o svojoj obitelji i dostojanstvo ljudske osobe motivi su zbog kojih je nastala UHP i u tom svjetlu i dobroj vjeri napisan je i ovaj demanti.

Konačno ne smatramo Darka Dukmenić nezanimljivim sugovornikom, odgovore bi trebao ponuditi  u prvom redu ljudima kojima je nanio štetu,  potom članovima obitelji i končano državnom odvjetniku po pitanju malo zdrav malo bolestan, a sve zbog mirovine HRVI, dok mu policijska nije dovoljan motiv, kao niti stvarni policijski posao i poziv pomaganja drugima, a kako su neki ponosni zbog toga, Darko nikada nije mogao shvatiti, upravo i jedino zbog nedostatka vjere.

S Poštovanjem !

U Požegi 07.01.2014.g.
NE ČIRILICI U VUKOVARU I  DRUGIM MJESTIMA U HRVATSKOJ


Udruga Hrvatski policajac protiv je uvođenja čirilice u Vukovar i druga mjesta u Hrvatskoj .Ne smijemo agresoru na R. Hrvatsku dozvoliti da ozakoni etničko čišćenje Hrvata i agresiju.Svaki dan smo svjedoci da isti oni koji su napadali R.Hvatsku i ubijali Vukovarce sada žele ponovno stvarati veliku Srbiju ali uvođenjem čirilice. Hrvatski branitelji na to nikako ne mogu pristati.Nikada čirilica u Hrvatsku.NOVI KONTAKT BROJ UDRUGE: 098 769 870
ADRESA: 34000 POŽEGA, CERNIČKA 73

PRIOPĆENJA:

Dana 26. ožujka 2012. godine Predsjedništvo Zajednice udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Republike Hrvatske predvođeno predsjednikom Marijanom Smernićem u Ministarstvu branitelja održalo je radni sastanak s ministrom Predragom Matićem i pomoćnicom ministra gospođom Nevenkom Benić.Predstavnik ispred Udruge Hrvatski policajac bio je Predsjednik Milan Gogić

Uz prijedloge i pitanja koja su dostavljena u pismenom obliku razgovor s ministrom Predragom Matićem vodio se o raznim temama koje zanimaju branitelje. Nakon pozdravnog govora u kojem smo ministru čestitali na izboru za ministra članovi predsjedništva dobili su priliku da pojedinačno svaki postavi nekoliko pitanja. Pitanja su se kretala od obilježavanja važnijih obljetnica Domovinskog rata, optužbi protiv hrvatskih branitelja, poboljšanja položaja branitelja, mirovina, braniteljskog fonda, zapošljavanje branitelja i još mnogo pitanja i prijedloga koje je ministar strpljivo saslušao i na svako pitanje i prijedlog odgovorio.
Predsjednik Udruge Hvatski policajac Milan Godić zalagao se za objavu registra agresore te primjenu čl.14 Zakona o hrvatskim braniteljima na policijske službenike branitelje koji nemaju invalidnost a koji idu u mirovinu po Zakonu o službrnim osobama vojske i policije, prizna braniteljski dodatak na mirovinu po učestvovanmju u Dom. ratu.


Dana 15.ožujka 2012.g. održana je izborna skupština  Udruge Hrvatski policajac na kojoj je za novog Predsjednika Udruge izabran :
-Milan Gogić.

Za članove Predsjedniuštva izabrani su:
Jure Rotim, Zvonko Jozić, Željko Drašković, Ivan Bogović, Željko Stipčević, Marijan Pilon, Drago Mikel, Josip Kašner, Ivica Krpan, Zdravko Drašković, Zvonko Jelić.

Članovi Nadzornog odbora su:
Zoran Šolić, Zoran Renka, Zoran Nikolić

Na sjednici Predsjedništva 22.03.2012.g. za dopredsjednika Udruge izabran je Zvonko Jozić, za tajnika Jure Rotim, te za blagajnika Drago Mikel.

23.03.2012.
MINISTARSTVO BRANITELJA

OTVORENO PISMO MINISTRU

PREDRAGU MATIĆ

PREDMET: OBJAVITE REGISTAR AGRESORA NA REPUBLIKU HRVATSKU

Svjedoci smo da se već duže vrijeme proteže tema objave registra branitelja a nitko ne postavlja pitanje objave registra agresora –JNA,pobunjeni Srba i četnika iz Srbije koji su dolazili ratovati za veliku Srbiju u Hrvatsku.Objavite registar agresora da se loša povijest za Hrvat ne ponovi.Već smo Vam o tome poslali dopis u čestitci za izbor ali moramo opet.

Vaše izjave da ćete objaviti registar hrvatski branitelja ,mi istinski branitelji toga se ne bojimo, ponosni smo na stvaranje i obranu Republike Hrvatske i slažemo se da treba rasčistiti sa lažnim braniteljima. Međutim već godinama branitelji i se bave sami sobom. Političari, bilo koje vlasti u RH natječu se koji će zatvoriti više branitelja,(što je i slučaj i danas) pa osim što neki počine suicide, umiru i u hrvatskim zatvorima ( Đuro Brodarac)kao da netko u hrvatskoj želi Hrvatsku od žrtve pretvoriti u agresora a branitelje od časne obrane RH u zločince.

Naravno nitko se ne bavi agresorom JNA i pobunjenim Srbima , tko je gdje bio i u kojom svojstvu je napadao Hrvatsku, koje su zločine počinili, na kojim su javnim mjestima danas u Hrvatskoj. Vjerojatno bi na spisku agresora bilo mnogo političara koji su u Saboru i na pojedinim funkcijama po županijama i gradovima u RH, te ih se ne želi dirati, ali zbog toga treba proganjati hrvatske branitelje što su se drznuli suprostaviti višestrukom jačem agresoru i obraniti RH.ne bi nas čudili da se čak i u registru branitelja i agresora nađu iste osobe.

Gospodine ministre , hrvatski branitelju, nemojte sada zaboraviti tko ste , objavite registar agresora , evidencije postoje i ako imate i malo hrabrosti i ako vam je i malo hrabrosti ostalo od obrane Vukovara, nemojte se obrušavati na hrvatske branitelje pa vi ste ministar branitelja.

Objavite registar agresora, a tek tada će te sa opravdanjem moći objaviti registar branitelja.


05.03.2012.

 

POVIJEST SE PONAVLJA

Udruga Hrvatski policajac prosvjeduje protiv pojavljivanja u javnom životu Veljaka Džakule iz Pakraca vođe pobunjenih Srba na tom području u vremenu od 1990-1995.g.

Opće je poznata činjenica da je Veljko Džakula vođa pobunjenih Srba na području Pakraca odgovoran u periodu od 1991-1995.g. za granatiranje Pakraca i dr. mjesta te ubojstva civila. Također je odgovoran za napade srbočetnika na policijske ophodnje gdje su pogibali hrvatski policajci na Pakračkom, Lipičkom i Daruvarskom području.

Kaznene prijave za počinjene zločine za koje je bio odgovoran stoje u ladicama dok on slobodno šeta Hrvatskom i kandidira se na listama srpske nacionalne manjine u Požeško-slavonskoj Županiji kako bi opet bio vođa i gurao u sukobe naroda na rečenom području . Takve vođe zla, treba ostaviti povijesti i da se više ne ponovi . Ponovno pojavljivanje Džakule kao vođe Srba i na izbornim listama je vraćanje povijesti ,one loše koja se dogodila Hrvatima.

Zato pozivamo vladu RH i ostale institucije da ne dopuste ponavljanje povijesti te izvade kaznene prijave iz ladica kako bi Džakula i njemu slični odgovarali za počinjene zločine nad hrvatskim narodom na području Pakraca , Lipika i Daruvara.

08.07.2011.g.

 

HRVATSKO PROKLETSTVO

Malo bi koja zemlja u svijetu izručila svoje generale pobjednike u obrambenom ratu.Mi Hrvati smo upravo to učinili Anti Gotovini ,Mladenu Markaču i svim ostalima, da bi ih osudili stranci a zbog toga što su stvarali, branili i voljeli Hrvatsku.Ne samo njih već i vodstvo Hrvatske u ratnim vremenima, a potom i sve nas branitelje ali i sve građane hrvatske. Progon branitelja nije time stao, još malo i izručivat ćemo svoje heroje i Srbiji, agresoru i krvniku.Žalosno ali povijest se ponavlja...

Kažu nam stranci, Hrvatska je sada zrela zemlja.Pa onda Amerika još nije sazorila jer nikome ne izručuje svoje generale, a svaki dan ginu civili pod granatama američkih zrakoplova- ali ne u obrambenom ratu.Zapravo Amerikanci su zreli narod i za jednog svog vojnika podići će zrakoplove i ne izručuju svoje vojnike. Što mi činimo? 

 

Kakav smo mi narod govori i sljedeće:

PROROČANSTVO

Bruno Bušić-Pariz 1975.

….Da smo složni i čestiti davno bi imali državu.A bit će nje, rodit će se slobodna Hrvatska kad padne berlinski zid i kad se budu rušila komunistička krvava carstva kao kule od karata .Nema ni jedne države da je nastala bez krvavih gaća .Vjerojatno ćemo se i mi morati pobiti za slobodu sa Srbima, a možda i s Turcima.Teret rata morat ćemo podnijeti svi podjednako…

No kad se oslobodimo srpskog ropstva i stvorimo državu vidjet ćete kako tek naši kradu.Svak nas je stoljećima krao i potkradao, a najteže će i najgore biti kad nas naši budu krali te prodavali svjetskim makroima i lopovima. Navalit će na nas kao velike ptice grabljivice. Tada će biti najveće i nerješivo pitanje kako nas spasiti od nas samih…

 

  

Priopćenje


Udruga Hrvatski policajac podržava prosvjede branitelja u Vukovaru .Krajnje je vrijeme da se prestane sa ponižavanjima branitelja, te časne i ponosne borbe za hrvatsku državu.

Heroji Vukovara moraju imati u hrvatskom društvu mjesto časnih ljudi, onih koji su stali ispred mnogostruko jače jugosrpske vojske i četnika koji su razarali grad i ubijali sve pred sobom, te svojom nadljudskom hrabrošću zaustavili daljnji prodor jugosrpske armije na Hrvatsku.

Jugosrpska Udba i dalje radi , ona postoji i nastoji poslije Domovinskog rata obezvrijediti sve što je sveto u Hrvatskoj: Tuđmana, Gotovinu i sve generale koji su protiv njih vodili boj, sve političare koji su nešto značili u toj borbi. Na kraju kada sve proglase zločincima i lopovima mogu lagano hrvatske ovce kao i u Blajburgu i na križnom putu voditi u nekakvu Jugozonu ili smrt. Hrvatska gubi rat poslije rata –medijskim lažima.

Konačno hrvatski branitelji moraju svemu tome reći NE, a hrvatska vlada i Predsjednik države zaštiti nacionalne interese, jer u zadnje vrijeme se ne prepoznaje kojom to državom Vlada vlada, a u kojoj je to državi naš Predsjednik predsjednik.(nešto je trulo u državi danskoj).

27.01.2011.

JUGOSLAVENIZACIJA HRVATSKE

Sve više obezvređivanja hrvatskih branitelja i svih drugih osoba koji su bili od značaja za Hrvatsku i njezino stvaranje i obranu.

 

Prosvjedujemo protiv bilo kakvih optužnica protiv hrvatskih branitelja a pogotovu kada dolaze od strane agresora-Srbije koja nastoji izjednačiti žrtvu i agresora, pa tako raznim optužnicama bez ikakvih dokaza obezvrijediti pravednu borbu hrvatskog naroda za samostalnost i državu.

 

Nastoji se nametnuti „ E,bre tko nas zavadi „ svi smo isti, i žrtva i agresor. Sustavno i uporno se obezvređivanjem svega dobrog u Hrvatskog želi jogoslavenizirati Hrvatska, uništiti ponos Domovinskog rata, domoljublje , proglasiti sve lopovima. Koristeći krizu kada je svaka država ranjiva nastoje skrenuti Hrvatsku ponovo na istok.

U tome im pomažu i neki mediji u Hrvatskoj koji uzdižu jogoslavenstvo, komunizam i sve nam više uvode u medije partizanštinu, više ne znaju govoriti hrvatski , već sve češće upotrebljavaju stare jugoslavenske riječi koje smo davno zamijenili hrvatskim riječima.

Sve opravdavaju demokracijom, evropejstvom a zapravo im je na pameti Jugoslavija i Srbija,a od Hrvatske prave Jugoslaviju u malom.

 

Mnogi branitelji prolaze još jednom težak put, od generala Gotovine do vukovarskih branitelja .To što im se događa niti jedna država na svijetu ne bi dozvolila svojim ljudima koji su se žrtvovali za svoju domovinu.

Krivci nisu samo jugoslavenizirani mediji i pojedinci, već i Predsjednik i Vlada koji moraju odlučno stati iza svakog branitelja i domoljuba i sa srcem braniti hrvatsku , jer kako vidimo borba za hrvatsku nije završena ,trajala je stotinama godina ali i danas traje .


13.01.2011.g.

PRIJEDLOG NOVOG ZAKONA O POLICIJI 


Dana 21.09.2010.g. u Ministarstvu unutarnjih poslova u Zagrebu održan je sastanak predstavnika Udruge Hrvatski policajac RH ,Predsjednika Udruge Marijana Pilon i člana Predsjedništva Jure Rotim sa savjetnikom ministra Josipom Mihaljević, voditeljem radne skupine za izradu novog zakona o policiji Zlatkom Vitez i voditeljicom pravni poslova MUP.

Udruga hrvatski policajac nije zadovoljna prijedlogom novog zaklona o policiji jer osim nekih manjih pozitivnih pomaka, novi prijedlog ne rješava goruća pitanja policijskih službenika i branitelja u policiji.


Naglasak Udruge bio je da se u zakon uvrsti :


- da je policija RH nastala od hrvatskih policajaca branitelja hrvatske države 1990-1991.g.

-da policija i dalje ostane javna ustanova, servis građana RH, a ne središnja služba ministarstva, što policiju pretvara u vojnu ustanovu.

-da se povećaju otpremnine policijskih službenika koji idu u mirovinu, te mirovina bude dostojna hrvatskih branitelja u policiji.

-da se natječaje za rukovoditelje ne postavlja samo u većini slučajeva bivši milicajci već da šansu imaju i policijski službenici sa višom i visokom spremom koji su došli tijekom domovinskog rata što do sada u najvećem djelu nije bilo moguće.

-da se uvrsti više činova u policijska zvanja kako bi policijski službenici bili pravedno vrednovani po stažu i činu, a ne kao do sada da rukovoditelji postavljaju u činove kako god im se prohtje.

…i mnogi drugi zahtjevi i problemi koji tište policijske službenike u sustav u MUP-a.

(opširnije u aktivnostima)

 


A HRVATSKA DRŽAVNOST !

Svjedoci smo ovih dana napada na katolički tjednik Glas koncila i Gsp. Ivana Miklenić povodom objavljivanja komentara „A hrvatska državnost“ u kojem se navodi da bivši komunisti u upravljaju nekim strankama a time i državom.

Udruga podržava mišljenje Glasa koncila, jer je činjenica da su upravo bivši komunisti a neki su to i ostali izvršili privatizaciju za vrijeme Dom. rata dok smo mi branitelji bili po bojištima . Isti oni direktori raznih poduzeća u kojima su većinom bili sekretari partije a pred devedesetu ih doveli do stečaja a onda ih privatizirali u svoje vlasništvo.Isti oni o danas upravljaju raznim ministarstvima, policijom i vojskom, raznim ustanovama, medijima,gradovima, županijama pa recimo i hrvatskom državom a na isti način kako su navikli u komunizmu(snađi se druže).Kada smo se mi branitelji vratili sa bojišta 1995.g. zatekli smo osiromašena poduzeća, a položaje u raznim ustanovama su već preuzeli bivši komunisti. Kada smo pitali što će biti sa nama i kakav je naš status, rekli su nam a gdje ste do sada bili , zaboravite Domovinski rat i tako su se ponašali i ponašaju i dan danas.

Citiramo Glas koncila: „ … Bivši komunisti u Hrvatskoj , izuzevši časne iznimke, i nemoralni pojedinci nikada nisu imali hrvatsko državotvorno opredjeljenje, a nemaju ga ni danas, ali poznaju metodologiju kontroli izvršavanja moći i vladanja pa su preuzeli stvarno kontrolu nad hrvatskom državom, Oni su se od početka infiltrirali u sve novonastale političke stranke u Hrvatskoj i uspjele onesposobiti stvarno hrvatski orijentirane stranke za ikakav bitan utjecaj u hrvatskom društvu i hrvatskoj državi.Oni su preuzeli kontrolu nad većinom medija, nad kulturom,,oni su izvršili nemoralnu i često protupravnu privatizaciju i pretvorbu koju, usprkos svim javnim zaklinjanjima , ne žele raščistiti niti procesuirati, oni su maksimalno iskoristili hrvatsku državu za svoje pojedinačne i grupne interese donoseći po svojoj mjeri zakone. Oni su razorili hrvatsko gospodarstvo i usmjerili ga u skladu sa svojim interesima a na očitu štetu općeg dobra i svih ostalih hrvatskih građana. Oni su uveli najsiroviji kapitalizam , oni su vjerojatno uz ispunjavanje privatnih interesa, rasprodali ispod svake cijene velike hrvatske proizvode i i ekonomske vrijednosti. Oni i dalje žele Hrvatsku slabu, na koljenima,oni pužu pred nekim međunarodnim silama… završen citat

19.08.2010.g.
REGISTAR BRANITELJA???

U javnosti se digla velika buka oko objave registra branitelja u R. Hrvatskoj. Naravno da branitelji trebaju znati tko je zaslužan za stvaranje RH i tko je to na spisku, a tko tu ne trebao biti,ali na zakonit način . Međutim, ta objava je postala cirkus za narod, razna prepucavanja u medijima i druge prepirke između političara i branitelja još je više pospješilo razjedinjenost u braniteljskom biću.

Mi branitelji iz MUP-a pitamo se zašto je to tako, ako za nas postoji još važnije pitanje –REGISTAR AGRESORA NA R. HRVATSKU-. To se nikoga ne pita .

Poznato je da u arhivima MUP-a kao i drugih ustanova RH imaju popisi raznih paravojnih i vojnih postrojbi srbočetnika i JNA koji su napadali Hrvatsku i ubijali policajce, vojnike i civile u RH, a samo poradi širenja velike Srbije. Neki od njih su i visoki dužnosnici čak i u državnim institucijama RH, županijskim i gradskim skupštinama a vodili su pobunu Srba i ubijali Hrvate-nedopustivo. Za zločine nad Hrvatima gotovi nitko ne odgovara a hrvatske ratnike se proganja i za jednu granatu ispaljenu u obrani RH.

Također znamo da u Podunavlju rade policajci srpske nacionalnosti koji su pucali na redarstvenike u Borovu selu i na Vukovar tijekom opsade 1991.g.Treba objaviti javnosti njihova imena jer takvi ne mogu raditi u državnim službama a pogotovo u policiji. Njihovo mjesto je u zatvoru . Također takvih primjera ima po cijeloj Hrvatskoj .U sustavu MUP-a još postoje razni dezerteri koji su u najvećoj agresiji na RH okrenuli leđa državi i MUP-u .Kada je završio rat vratili su se a sada obnašaju funkcije raznih rukovoditelja u sustavu MUP-a. Recimo dalje primjer Đakule iz Pakraca –Vodio pobunu, ubijao Hrvate a sada obnaša visoke funkcije a čak se htio i kandidirati za predsjednika RH- opet apsurdi koje niti jedna država ne bi na svijetu dozvolila .Isto kao da Bin Laden ima organizaciju u SAD i kandidira se za predsjednika.Niti u Americi to nikako ne bi prošlo-

A tko smo mi, gdje to živimo -u kojoj državi.

U svakom slučaju da je ovo Hrvatska za koju smo se borili u Domovinskom ratu objavila bi Registar agresora na RH, udbaša i ostalih koji su Hrvate proganjali i ubijali godinama. Njih se štititi a istinske hrvatske domoljube i ratnike proganja u našoj državi. Zbog svega toga objava registra hrvatskih branitelja bez objave registra agresora je smiješna i pridonosi onima koji još više hoće razjediniti branitelje.

Kako kaže u pjesmi Tomson „ E, moj narode“


05.05.2010.

 


Sve češći napadi na policajce u RH !!!

Udruga Hrvatski policajac RH, koja okuplja aktivne policijske službenike branitelje u sustavu MUP-a zabrinuta je sve češćim napadima na policijske službenike prilikom redovnih zadaća u R.Hrvatskoj.

Sve češće se čuje; napao policiju, sukobili se policijom, policajci ozlijeđeni i dr.Najsvježiji su napadi u N. Gradišci, Pleternici i dr. Što je tome razlog i zašto se događaju sve češći napadi na policiju u RH. Poznato nam je da policajci štite građane RH, zakonitosti u RH. Možda će neki reći da je razlog u krizi-nikako, ili ponekad pretjeranom kažnjavanju u pojedinim policijskim postajama(mjera- mjera dajte u prometu kako bi opravdali postojanje nekih načelnika koji opstaju na statističkim podacima koji nemaju nikakvog smisla-pa ima i toga).

Svi mi policijski službenici znamo da je osnovni razlog što MUP i država ne štite policijskog službenika u onoj mjeri kako ga se štiti u većini zemalja Europe i svijeta.Po bezbroj puta policijske službenici privode jedne te iste osobe a sudstvo ih pušta i nema nikakve pouke i poruke, kako za počinitelja tako i za moguće počinitelje a postupci traju godinama. Kada napadnu policajaca vrlo brzo ih se pusti i gotove ne snose nikakve sankcije, najčešće niti zatvorske niti novčane( razne zastare, minimalne kazne-koje na kraju i ne plate) što je još poticaj za nove napade i ponižavanja policajaca. Policajci su u nezavidnoj poziciji u RH.

Upravo oni koji trebaju da štite policajca na cesti-razni rukovoditelji, MUP, Vlada ništa ne čine. Nikakvih pomaka unutar MUP-nema na bolje. Policijski službenici Tražie samo pravedniji sustav, zaštitu onih koji upravo štite poštene građane i državu, ali glasa niodkud, dobrog zakona niodkud. Što se događa? Na bezbroj dopisa, upozorenja, sastanaka sa mjerodavnima u MUP-u sa Sindikatima i Udrugama iz Dom. Rata- ili u MUP-u ne odgovaraju ili je odgovor  štur i iz njega se ništa ne da izčitati.Sastanci završavaju obećanjima koja gotovo nikada ne ispune. Birokracija guši svaki napredak i nove misli i rad u sustavu MUP-a.

Zbog svega toga pozivamo Vladu RH, MUP, Ministarstvo branitelja, da se probude i da konačno rješavaju goruće probleme u policiji, razne Uredbe koje blokiraju napredovanje policajaca-a tako i kreativnost i volju za radom,da vrate čast i dostojanstvo braniteljima u policiji . Gospodo, donesite zakone i uredbe koje će štiti policijskog službenika a ne ga baciti na cestu da se snalazi kako god zna i može a kada se dogodi nešto nepredviđeno da ih se šalje na razne neosnovane disciplinske postupke.Mi radimo i čekamo vaše poteze –na Vama je red. Nadamo se, da sve nije u iščekivanju Godota.

22.02.2010.

 

 

 

 TOPNIČKI DNEVNICI?

Udruga Hrvatski policajac prosvjeduje protiv premetačina i hapšenja (pojamovi  u bivšoj Jugoslaviji za pretrage stanova i kuća i privođenje Hrvata) branitelja generala Gotovine i njegovi suradnika. Takav način proganjanja Hrvata provodio se u bivšoj Jugoslaviji po naredbi KPJ sa opravdanjem suzbijanja kontrarevolucionarnih elemenata u Hrvatskoj.Sada po diktatu tužitelja u Hagu, a kojeg su vlasti u hrvatskoj doslovno shvatile, tako da se pobunio i sam haški sud koji je ukorio hrvatsku da zaustavi postupke protiv članova braniteljskog tima Ante Gotovine.Umijesto da hrvatska vlast pomogne u obrani Ante Gotovine oni čine suporotno, i ne samo suprotno već i narušavaju neovisnost Hrvatskog pravnog sustava i ometaju obranu generala Gotovine što je za nas branitelje neshvatljivo. Vukovar je razoren iz agresorskog jugočetničkog topništva a nitko nije za to odgovarao i nikoga se za to ne pita, dok naši branitelji odgovaraju za nekoliko granata u oslobodilačkoj akciji na Knin.Da nam je netko 1991.g. rekao da će hrvatska vlast proganjati svoje najbolje sinove koji su stvarali i branili Hrvatsku od Jugočetničke agresije,rekli bi da je lud i ne bi mu nikako povjerovali.Međutim stvarnost je gorka za nas branitelje a povijest se ponavlja.Zbog svega toga Uduga Hvatski policajac prosvjeduje i poručuje vlastima u RH da makar i na tren poslušaju riječ hrvatskih branitelja.Ne činite to.......ne proganjajte naše heroje..... Vukovar, Škabrnja, Dubrovnnik, Pakrac, Osijek,Voćin,i dr. vam zbog toga nikada neće oprostiti.
15.12.2009.

 

 

 

 

ODLIKOVANJA :
Udruga Hrvatski policajac prosvjeduje protiv odlikovanja bivših Jugoslavenskih komunista. Red hrvatskog pletera dodjeljuje se hrvatskim i stranim državljanima za osobit doprinos razvitku i ugledu Republike Hrvatske i dobrobiti njezinih građana. Svjedoci smo da je povodom Dana neovisnosti Republike Hrvatske Predsjednik države odlikovao političare bivše Jugoslavije, članove tadašnje KPH i SK Jugoslavije. Osobe koje nikada nisu imale viziju neovisne Hrvatske, osobe koje nisu kao političari bile dana 08.10.1991.g. na zasjedanju Hrvatskog sabora i donijele povijesnu odluku da se raskidaju bilo kakve pravne veze sa Jugoslavijom i Hrvatska postaje neovisna država. Osobe koje nikada nisu vidjele Hrvatsku van Jugoslavije, osobe koje su dugo godina šutjele i grabile sve privilegije tadašnje Jugoslavije, osobe koje se nikada ni prije niti za vrijeme Domovinskog rata nisu stavile na stranu Hrvatske već mudro povukle i čekale što će se dogoditi, osobe koje slobodno možemo nazvati Jugofili –tako su nazivani Hrvati kroz povijest koji nisu htjeli hrvatsku državu već vezanje hrvatskog naroda za druge države i narode u ovom slučaju Jugoslavije, a što je uvijek pogubno djelovalo na hrvatski narod. Ti odlikovani komunisti –Jugoslaveni nakon što je komunizam pao u svim istočnim državama i na pragu raspada Jugoslavije dopuštaju višestranačke izbore, a što su i mogli nakon što su iskoristili sve resurse bivše države, a Milošević ih više nije priznavao niti htio, te nitko više nije mogao zaustaviti previranja i promjene koje su se događale u to vrijeme. Apsurd je da su upravo odlikovani ti ljudi koji pripadaju onim dužnosnicima koji su kao guske u magli hrvatski narod vodili na stratišta, dodvoravajući se drugima i šutjeli godinama dok su Hrvati u zemlji ali i u inozemstvu zatvarani, proganjani i ubijani.Kako to da predsjednik države nije odlikovao hrvatske branitelje koji su stvarali i branili hrvatsku ili političare iz bilo kojih stranaka koji su toga dana bili na zasjedanju sabora i izglasali neovisnost što je u onim prilikama bio hrabar čin, kada znamo da su raketirani banski dvori a agresor napredovao na svim bojišnicama u RH. Bezbroj odlikovanja u državi hrvatskoj dobili su ljudi koji upravo to ne zaslužuju.

Mi hrvatski branitelji stvorili smo i branili Hrvatsku upravo protiv komunizma i zvijezde petokrake koja je hrvatsku držala 50.g u tamnici Jugoslaviji, a za vrijeme Domovinskog rata napadala sve što je hrvatsko. I zbog toga nikao ne možemo razumjeti odlikovanja onih koji to nikako ne zaslužuju i to baš od Predsjednika države Hrvatske. Neće nas začuditi da predsjednik do kraja mandata još odlikuje i Karađića, Mladića, Šljivančanina te posmrtno i Slobodana Miloševića za doprinos u stvaranju Hrvatske i to na dan Pada Vukovara, Škabrnje ili masovnih ubojstva u Srebrenici ....????????????????????????????????????????????????

Još više nas zabrinjava šutnja braniteljskih udruga u RH, kao da su zaboravili za što su se borili i protiv čega, i zbog toga se Hrvatima ponavlja povijest -ali ona loša. Nad tome bi se svi trebali zamisliti. 12.10.2009._______________________

KRIŽ

Udruga Hrvatski policajac RH prosvjeduje protiv skidanja križa u javnim ustanovama i drugdje.Upravo pod križem i sa hrvatskim grbom na čelu u Domovinskom ratu izvojevali smo pobjedu i ostvarili Hrvatsku državu nakon nekoliko stotina godina.U 45 godina totalitarni  komunistički režim nije mogao iskorjeniti križ.Križ koji je bio simbol vjere ali i vjere u Hrvata za svojom državom.Kada  skinu križ skinut će i hrvatski grb, a onda i Hrvatsku pomalo nazad gurnuti u istočne tamnice iz kojih smo upravo izašli vjerom u boga sa križem i krunicom u rukama u Domovinskom ratu.Isti oni koji su skidali križeve poslije II svjetskog rata i sada ih žele skinuti. Mi hratski branitelji to nikako ne smijemo dopustiti jer se time omalovažava Domoivinski rat , stvaranje Hrvatske države i istina o Domovinskom ratu. Istine, da bez vjere u boga i križa nikada ne bi imali hrvatsku državu.

_________________________________
MINISTARSTVO UNUTARNJIH POSLOVA

MINISTRU TOMISLAVU KARAMARKO

PREDMET: Uvođenje ocjenjivanja opće tjelesne pripreme za 2009.god. za policijske službenike koji su prešli 40 god. starosti,

-prosvjedno pismo

 

Mi hrvatski branitelji, dragovoljci i veterani Domovinskog rata koji smo još u sustavu MUP-a oštro prosvjedujemo poradi uvođenja ocjenjivanja tjelesne pripreme za  policijske službenike koji su prešli 40 g. starosti.

Od postojanja Hrvatske države a i prije, nikada se nije ocjenjivala tjelesna priprema za policijski službenike koji su prešli 40 g. starosti, već je ocjenjivano njihovo iskustvo koje mogu pružiti nakon četrdesete.

U sustavu MUP takvi policijski službenici su mahom svi branitelji, dragovoljci i veterani Domovinskog rata.

Upravo kada ih je većina prešla 40.g i više, administracija u MUP-u uvodi ocjenjivanje tjelesne pripremljenosti te se time vrši još jedan pritisak na branitelje koji su sudjelovali u Domovinskom ratu a još su u sustavu MUP-a.

Nismo protiv tjelesne pripreme u obliku rekreativne aktivnosti da policijski službenik bude vitalan i nakon 40 g. ali smo protiv ocjenjivanja tjelesne pripremljenosti kada takvi službenici svojim iskustvom mogu najviše pridonijeti policiji, a tjelesno ne mogu više dati ono što su davali prije četrdesete.

Uvođenje ocjenjivanja još je jedan u nizu pritisaka kako bi branitelji dobili manju godišnju ocjenu a tako i mogućnost napredovanja pa i manju plaću po nekim naznakama novih promjena u MUP-u,potom slanje na inzvaredne liječničke preglede, a nekim rukovoditeljima se otvaraju još veće ovlasti da vrše pritisak na branitelje.

Ne znamo čime se to vodi administracija u MUP-u i tko kroji takve uredbe , vjerojatno oni koji nikada nisu radili na terenu niti će biti ocjenjivani po takvom sustavu.

Mi hrvatski branitelji u sustavu MUP-a zahtijevamo od nadležnih u Ministarstvu unutarnjih poslova da uvažava rad, iskustvo i doprinos u Domovinskom ratu, a tjelesno ocjenjivanje ostavi kako je i dosad bilo do 40 g. starosti.

Udruga Hrvatski policajac RH primila je dopis gospodina ministra Tomislava Karamarko u kojem reagira na naša traženja i ukazivanja na nepravilnosti u sustavu MUP-a te navodi(citiramo):

« …još jednom naglašavamo da cijenimo i uvažavamo doprinos hrvatskih policajaca u stvaranju i obrani hrvatske države kao i da podržavamo glavne ciljeve Udruge o zaštiti časti i dostojanstva policijskih službenika kojima je utvrđen status hrvatskih branitelja iz Domovinsko rata.

U odnosu na Vaše konstatacije o nelogičnostima uvodno spomenutih uredbi, namjera nam je poboljšati status policijskih službenika kako bi i rezultati njihovog rada, pa tako i cijelog Ministarstva bili poboljšani, o čemu će se posebno voditi računa prilikom pripreme i izrade novih zakonskih i podzakonskih propisa ».(završen citat)

Nadamo se da će se u MUP-u pridržavati napisanog(bez fige u džepu) i da neće vršiti pritiske na branitelje koji su već iscrpljeni od napora iz rata ali i u miru, ali mogu još svojim iskustvom mnoga toga dati hrvatskoj državi i u sustavu MUP-a.

 

HRVATSKO PROKLETSTVO.

Što smo im učinili?
  PRIMARYCONTENT
  • Be cautious michael kors purse about the mk watches anchors you place on stocks and shows mk handbags .
  • relogio michael kors is greater identified as michael kors crossbody has been a person of the extra michael kors mens watches profitable entrants in the trend planet.
  • A whole lot much more stunning bolsa michael kors excellent concepts cost mrelojes michael kors numerous quantity cellular quantities and bolsas michael kors.
  • 2014moncler
  • about us
  • email
  • Kate spade crossbody Michael kors handbag